avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie, ce se poate executa ?
Discuție deschisă în Executare silită

somatie, ce se poate executa ?

buna seara!am primit o somatie in care scrie ca in baza art.387 C.proc civ prin care va punem in vedere ca in termen de o zi de la primirea sau lasarea acesteia la domicilui dumnv sa va conformati dispozitivului hotararii judecatoresti prin care sa incuviintat executarea silita in sensul de a achita creditorului suma de 3878.17 lei la care mai scrie unde pot plati aceasta suma si ca imi este anexata o copie de pe titlul judecatoresc in baza caruia a fost pornita executarea si un proces verbal inchetai cu banca. eu ce pot face in aceasta situatie?vor veni sa ma execute silit?casa nu este pe numele meu am mostenito de la parinti vitregi.mi se pune oprire pe pensie?ce se poate intampla?va rog sa ma sfatuiti ce sa fac
Cel mai recent răspuns: ale2012 , utilizator 16:01, 23 Noiembrie 2012
Buna dimineata,

Cum adica pe acel certificat ati facut creditul? Daca ati garantat imprumutul nerestituit cu casa, atunci ea poate fi executata indiferent pe numele cui este.

Mai clar, casa poate fi executata in doua situatii:
1. e pe numele dvs.
2. a fost pusa garantie pentru credit, caz in care nu conteaza pe numele cui este.

In legatura cu desfasurarea efectiva e executarii, durata ei e variabila si depinde de ce cere creditorul. Executarea se poate face in toate modurile pe care vi le-am spus mai sus, in acelasi timp sau pe rand, dupa cum vrea creditorul.

Incercati intai sa discutati cu executorul si apoi, daca nu reusiti sa o rezolvati amiabil, ar fi bine daca ati avea posibilitatea sa aratati unui avocat atat contractul de imprumut cat si actele casei. Sa nu cumva sa le interpretati gresit si sa fi garantat imprumutul cu casa.

Succes!
da poate sa me execute silit (Sa ma dea afara din casa ) pentru suma de 38 de milioane?
Din pacate da. Poate face asta.

Mergeti si incercati sa obtineti esalonarea datoriei sau poprirea pensiei. Poate va intelegeti.

Nu va speriati de acum. Mergeti la un avocat sa arunce o privire pe toate actele (contract de imprumut, acte de proprietate).
multumesc pentru raspunsul dumneavoasta si sfaturile date
dar inca ceva executarea din casa nu se face prin a vinde casa dsi ca urmare pot sa mai stau in ea pana ce mi se vinde proprietatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita tomamarin tomamarin Va rog mult sa ma sfatuiti ce pot sa fac! Am facut un contract de imprumut pe 3700 de euro in care se specifica ca garantie bunurile mobile si imobile, ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pe care ii urmeaza banca in momentul cand nu mai platesti ratele la banca gaer gaer Dupa somatiile de rigoare, evident ,cum se ajunge la executarea silita, popriri, etc (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)