Buna ziua!
Pe parcursul garantiei, telefonul meu mobil a ajuns deja de 3 ori in service, cu aceeasi problema: touchscreen defect, perioada sa de functionare in parametri normali devenind din ce in ce mai scurta. De curand, pentru a 4-a oara, am aceeasi problema. As dori sa stiu daca este posibil sa beneficiez de inlocuirea produsului, avand in vedere ca aceasta problema care persista indica faptul ca telefonul nu poate fi reparat cu succes. Ce as putea sa fac?
Va multumesc anticipat!
Multumesc! M-au chemat pe 15 decembrie si telefonul nu era reparat, dupa ce s-au certat intre ei am inteles ca primise refuzul de reparatie si mi-au spus ca ma suna in cateva zile ca sa le spun daca vreau acelasi model de telefon sau sa-mi cumpar altul. Cum nu m-au sunat, am mai trecut pe la ei la sfarsitul lunii decembrie si s-au rastit la mine pentru ca nu trebuia sa vin intrucat nu ma chemasera. Tocmai ieri, pe 9 ianuarie m-au sunat si mi-au spus ca nu se mai fabrica modelul meu si ca singura mea optiune este sa imi cumpar alt telefon si mai imi dau ei o suma.
Acum, ceea ce mi se pare ciudat e ca ei mi-au spus o suma mult mai mica decat cea pe care am dat-o pe telefon. Cand l-am cumparat, o parte a fost cash, o parte puncte thank you, insa, desi individul mi-a spus la telefon ca suma mentionata este cea cu tot cu punctele, asta este absolut eronat, este doar suma cash si, deci, mult mai mica.
Chiar este aceasta singura mea optiune? Am asteptat foarte mult timp si ma simt neindreptatita. Exista cumva posibilitatea sa-mi primesc banii inapoi ca sa nu fiu obligata sa imi mai cumpar de la ei? Mi-au lasat un gust amar, chiar nu mai vreau sa am de-a face cu acesti oameni.
Telefonul mi-a fost inlocuit in cele din urma cu un altul pentru care am mai dat o diferenta.
Am, insa, urmatoarea PROBLEMA: nu am mai primit garantie. Din cautarile pe care le-am facut pana acum pe internet, am inteles ca trebuia sa primesc din nou garantie, mai ales daca am dat si o diferenta. Am inteles corect?
Sincer, nu stiu ce sa va spun - pentru ca ati platit acea diferenta, de bun simt mi s-ar parea sa beneficiati de garantie 2 ani din acest moment.
Nu stiu ce ati gasit dvs. pe net, daca sunt doar pareri pe forumuri nesustinute de acte normative din domeniul protectiei consumatorilor nu m-as baza pe ele.
Nu v-au oferit garantie, ati cerut si nu v-au dat sau nu v-au dat dar nici nu ati cerut? Totusi trebuie sa aveti ceva din care sa rezulte data la care ati intrat in posesia acestui nou telefon. Lipsa hartiei numita Garantie nu ii scuteste de obligatiile specificate in legea protectiei consumatorilor.
Incercati sa profitati de ce spune Legea 449/2003 republicata:
Art. 21
(1) La cererea consumatorului garantia va fi oferita in scris sau pe orice alt suport durabil, disponibil si accesibil acestuia.
Va doresc sa va bucurati de acest nou telefon si sa nu mai aveti aceleasi probleme, ca sa nu aflam cum se aplica legea in aceste conditii (dupa inlocuirea produsului).