La finalizarea dosarului, sentinta se va comunica tuturor partilor din dosar, de la acel moment curgand termenul de recurs.
In cazul in care nu se declara calea de atac, atunci sentinta devine irevocabila putand fi pusa in executare silita prin intermediul unui executor judecatoresc.
Buna dimineata,
Domnule Adrian, nu eu am pomenit de dosar ci un respondent.
Multumesc tuturor.
Mai am o mica intrebare: daca un om are 90 de zile de restante - nu a platit 3 luni si daca plateste sa zicem luna asta restanta cea mai veche, luna viitoare pe a doua samd se mai pun la socoteala dpdv legal 90 de zile de intarziere sau 90 de zile se calculeaza de la neplata fiecarei liste in parte?
O saptamina buna!
@Costin Savescu,
Pe rand:
Cititi, va rog, un pic mai sus si vedeti ca dumneavoastra intrebati "Cind se finalizeaza dosarul...?", negru pe alb.
Daca un proprietar are 90 de zile de inatarziere si plateste pe prima luna si iar face 90 de zile si iar plateste pe prima luna..., lasati-l sa plateasca asa cum poate el. Asociatia-i calculeaza penalizari pentru aceste restante, omul plateste si mergeti inainte.
Noi am avut si avem mereu procese pe rol dar niciodata nu am actionat pe cineva in judecat dupa 90 de zile, ci dupa un an, doi ani de neplata, in functie si de suma.
Unul are de plata cate 200-300 lei/luna si se aduna 2500-3500 lei in 10-12 luni si-atunci merita efortul sa i se intocmeasca dosar, sa se angajeze avocat...
Altul are de plata 4-5 lei/luna. Am avut recent o discutie telefonica cu un asemenea proprietar care nu a mai trecut pe la asociatiei de 2 ani si are de plata o suma de aproximativ 300 lei incluzand restante intretinere, restante reparatii, penalizari. Mi-este rusine sa ajung in fata judecatorilor cu un asa "mare restantier" ca sa nu mai spun ca dosarul necesita tot atata efort ca si unul care-ar avea 20.000 lei restante, iar angajarea unui avocat ar costa, cu siguranta, mai mult decat intreaga suma ce am solicita in instanta.
Ceea ce incerc sa spun, pe scurt, este ca trebuie sa aveti in vedere nu numai cele 90 de zile de intarziere, dar si suma, omul, comunicarea cu restantierul, posibilitatea de al determina sa plateasca discutand direct cu el, apoi pe baza unei notificari, a instituirii unui privilegiu imobiliar, a unei medieri... Ultima cale sa ramana instanta.
Iar daca dupa 90 de zile de intarziere incercati in fiecare luna cate una din metodele sugerate de mine, o sa ajungeti in instanta dupa vreo 10-12 luni si o suma mai consistenta care sa merite efortul.
In acest fel sunteti si impacat sufleteste ca ati facut tot ce ati putut sa-l determinati sa plateasca, pana a actiona in instanta.