avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Divergente intre asociatie si reprezentantul primariei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Divergente intre asociatie si reprezentantul primariei

Buna seara,

Adunarea generala a asociatiei a decis cu majoritate de voturi ca pierderile de apa din condominiu sa fie impartite in mod egal pe apartament. Un vecin care nu locuieste in apartament a facut o sesizare la primarie si reprezentantul primariei care raspunde de asociatii sustine ca hotararea adunarii este contrara legi si ca pierderile de apa nu pot fi repartizate pe apartamentele ne locuite si incita spre actionarea in justitie. Imi puteti spune ce lege sau daca ANRSC-ul sau orice alt organism a emis ceva in aceasta privinta sau modul in care putem sa rezolvam aceasta problema pe cale pasnica. Dorim sa facem dovada ca decizia asociatiei este legala si sa putem incheia aceste divergente create de un reprezentant #-o al primariei .

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
jordella, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:29, 26 Noiembrie 2012
sanda65 a scris:
...pierderile de apa sunt cauzate de instalatii, in special din apartamente. daca fiecare apartament are o bucatarie si un WC ,la instalatiile acestora sunt piederi (cu toate ca sunt apart. cu 2 sau 3 camere ) si nu depind de numarul de persoane...

cofnibuc a scris:
se impart in functie de cota indiviza.

Asociatia de proprietari este obligata sa achite furnizorului cantitatea de apa facturata conform indexului apometrului general, acela de la intrarea in scara sau asociatie.
Din citirea apometrelor individuale poate rezulta o cantitate mai mica decat cea care este facturata de furnizor.
Aceasta cantitate de apa este o "diferenta" si nu neaparat o pierdere de apa.
Diferentele de apa au mai multe cauze: consumuri necontorizate, cunoscute sau necunoscute, diferenta de clasa de precizie a apometrelor, sustrageri de apa, avarii pe orice instalatie comuna s.a.m.d.
Nu putem spune ca daca sunt 10 apartamente pe o scara si 50 pe alta scara, diferenta de apa va fi proportionala cu numarul apartamentelor. Nu cred ca daca in octombrie la scara cu 10 apartamente a fost o diferenta de 15 m.c. de apa, la scara cu 50 de apartamente diferenta a fost de 5 ori mai mare, adica 75 m.c. apa.
Proprietarul care a sesizat primaria, mentioneaza ca nu locueste nimeni in apartament si aproape sigur omul si-a inchis apa de la robinetul de intrare in apartament inlaturand astfel eventualele pierderi cauzate de vreun robinet ce picura, un WC...
Apoi nu toate apartamentele au o baie si-o bucatarie. Noi avem in asociatie apaeramente de la o camera pana la 5 camere, fiecare cu o bucatatie dar cu una doua sau trei grupuri sanitare, in functie de marimea apartamentului.
Asa ca revin si spun ca normal este sa se tina cont de toate cauzele care duc la aparitia diferentelor de apa si-acestea sa se repartizeze, in limite stabilite de comitetul executiv, pe numar de persoane, proportional cu consumul dar si pe cota de proprietate.
In acest sens va invit sa lecturati HG 1588/2007 de la art. 32 la art. 56 si o sa gasiti mai multe precizari cu privire la repartizarea costurilor, printre care si acestea cu apa.


Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)
Lege pentru repartizarea pierderilor de apa jordella jordella Buna seara, La asociatia noastra s-a hotarat cu majoritate de voturi ca repartizarea pierderilor de apa sa se faca pe apartament.Un locatar care nu ... (vezi toată discuția)
Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? data post: luni, 2 noiembrie 2009, 02:12 daria7iulia daria7iulia Buna ziua. Referitor la acest subiect dezbatut cu ceva vreme in urma am si eu o intrebare. Sa va expun situatia mea. De 3 ani locuiesc cu chirie la bloc. ... (vezi toată discuția)