avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interogatoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interogatoriu

Buna ziua,
Intrebarile si raspunsurile , mai bine zis raspunsurile la intrebarile din interogatoriul unei sedinte civile, pot constitui proba principala pentru a face plangere pentru fals in declaratii,fals in inscrisuri, la fel si declaratia din cererea de chemare in judecata, daca pot dovedi ca ceea ce a declarat nu este adevarat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 11:49, 28 Noiembrie 2012
Nu prea, dacă cele susţinute în cererea de chemare în judecată nu pot fi dovedite, recalmantul va pierde procesul . Răspunsurile la interogatoriu nu ar putea fi considerate ca fiind fals în declaraţii , dar instanţa poate aprecia dacă răspunsurile date corespund realităţii şi , fie le va lua în seamă, fie nu va ţine cont de ele. Orice probă , şi cea cu interrogatoriul, trebuie coroborată cu celelate probe administrate în cauză.
Da, in procesele civile se poate minti foarte mult si singura sanctiune o constituie pierderea procesului a partii mincinoase ( ca sa o numesc asa pe intelesul dvs.) si obligarea acesteia la cheltuieli de judecata.

Sub aspect penal nu exista niciun fel de incidenta si niciun fel de risc de sanctiune penala.
interogatorul fiind doar o "întărire" (să zicem o probă de întărire sau, întărirea probelor altfel spus) a celor susţinute de reclamant în cererea sa de chemare în judecată, nu ar putea duce/contribui decât la respingerea de către instanţa de judecată a unora sau a toate capetele din cererea de judecată în procesul civil.Cam aceasta ar fi în esenţă sancţiunea pentru eventualele răspunsuri la un interogator, o sancţiune civilă.Cel interogat NU este un martor şi nici similarul, el poate minţii (dacă stă în caracterul lui ori din alte motive) pt. că el NU a depus o mărturie sub jurământ etc etc Eu, nu văd o încălcare a Legii penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate fi chemat la interogatoriu in cadrul unui proces civil? sexu sexu in cadrul pr civil cine poate fi chemat la interogatoriu ?in afara de pirit ? (vezi toată discuția)
Respingere interogatoriu carmenba carmenba Din motive de sanatate nu ma pot prezenta la interogatoriu solicitat de firma cu care sint in litigiu, si nici la un alt termen cerut de instanta. Imi poate ... (vezi toată discuția)
Administrarea interogatoriului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, doar reclamantul poate sa administreze proba interogatoriului? Daca si partea parata a solicitat si a primit dreptul de a pune intrebari prin ... (vezi toată discuția)