avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Popriri salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Popriri salariu

Ma aflu in urmatoarea situatie. Datorita faptului ca nu mi-am mai putu platii creditele, 3 la numar, primele doua institutii au trimis angajatorului executare silita si am poprire pe salariu de 1/2 din valoarea acestuia.
Astazi, m-am pomenit cu contul cardului de salariu gol. De la banca mea (A) mi s-a spus ca au primit executare silita de la banca B. Se poate acest lucru? Sa am si poprire 1/2 din salariu de la doua institutii bancare si sa vine si a treia care sa-mi goleasca contul ca-n vestul salbatic?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: luciffere , utilizator 14:30, 5 Decembrie 2012
Nu se poate ... toate retinerile cumulate din salariu nu pot depasi 1/2 din salariul net ...

art.169 C.mun
(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
Revin cu o intrebare. Ce sa fac in continuare, avand in vedere urmatoarele aspecte?

Cele doua popriri existente (incepute in 2011) sunt ca urmare a bancilor BRD si OTP. In urma acestora angajatorul imi opreste pe stat suma de 545 lei (335 lei + 210 lei). Venitul meu net este de 1380 din care mi se mai vireaza pe card 835 lei.
Acum doua zile m-am pomenit ca nu pot scoate avansul lunii noiembrie, 235 lei, deoarece o a treia banca a trimis la toate bancile executare silita si ca urmare banca Raiffeisen mi-a blocat contul.
Am vorbit la Raiffeisen, a fost trimisa si o adresa de la angajator ca mi se opreste pe stat o anumita suma, dar mi-au dat doar jumatate din cei 235 lei.
Am vorbit la telefon cu ce-l de-al treilea executor si acesta mi-a spus ca el a trimis la Raiffeisen executarea a 1/3 din sumele lunare. Cand i-am zis ca eu mai am popriri mi-a zis ca habar nu are ca am un job si ca asta este situatia.
In aceste conditii ce as putea face, deoarece sumele oprite in acest moment vor depasii 1/2 din venitul net.
Multumesc.
Va rog un raspuns ca se apropie data de 11 dec si mi-e groaza ca nu o sa pot scoate banii. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
luciffere, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie poprire anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa sa-mi spuneti in cazul unui salariat, pentru care am primit adresa de infiintare a popririi cu titlu executoriu 1/3 din salariu net, ... (vezi toată discuția)
Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)
Proprire salar dar si poprire cont in care primesc restul din salariu anca_lov anca_lov Buna ziua, mama mea a contractat un credit la Banca in noiembrie 2005,de 10000 lei la inceputul anului 2010 din cauza unor probleme de sanatate nu a mai facut ... (vezi toată discuția)