Am vazut cum se face lucrarea: se prind cu adeziv placi de polistiren, apoi se dau gauri cu rotopercutorul, in placa si in zidul din spate, iar in gauri de baga dibluri de plastic de 18 cm lungime. Muncitorul NU vede unde da gaura in perete, eventual poate compromite fierul beton din armatura, pentru ca deja a fixat placa de polistiren cu adeziv.
Intrebare: stiut fiind ca termenul de garantie acordat este in general de 2-3 ani, ne putem astepta ca dupa un timp, sa zicem 5 ani, sa fie nevoie de o reparatie generala. In aceste conditii, se va executa inca un rand de gauri, cele vechi fiind imposibil de identificat sub placile "noi". Cat va rezista un bloc la astfel de "ciuruiri succesive" ?
Desigur intrebarea de mai sus este retorica, cea concereta este urmatoarea: cine stie daca exista lucrari avand perioada de garantie mai mare, de la 10 ani in sus, de exemplu !?
Pai atunci, cine raspunde ? Pentru ca din cate stiu, asociatiile incheie un contract "de mandat" cu Primaria, deci "executantul, verificatorul, etc." NU sunt parte a contractului !?
Pe cine tragem la raspundere daca dupa 3 ani va trebui sa refacem, de data asta pe proprie cheltuiala, prostiile facute de altii ? Stiti, va rog, un raspuns ?
Situatia seamana cu cea din povestea Prostia omeneasca , unde personajele erau ingrijorate de posibilitatea caderii drobului de sare in capul copilului. La fel ca in aceasta poveste, unii stau mereu si se intreba : dar daca ?.
Exact !? Tocmai de aceea va recomand sa NU cereti certifcat de garantie cand cumparati un produs, sa NU faceti asigurare, sa nu conduceti automobilul preventiv, sa nu faceti vaccin, etc. ! E o gluma fireste, dar oricum mai buna fata de atitudinea dvs...