avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cu cat pot creste consiliile locale taxele si ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cu cat pot creste consiliile locale taxele si impozitele locale

Buna ziua,
Cu cat poate creste consiliul local taxele si impozitele locale ?
Primaria de care apartin printr-o hotarare anterioara 2009 a crescut temporar impozitele cu 20%, la sfarsitul anului 2009 a dat o hotarare prin care a mentinut cresterea de 20% in plus in dec 2010 a mai crescut taxele pt 2011 cu 15% iar in dec. 2011 le-a mai crescut cu inca 10% pt anul 2012. si mentinand ritmul urmeaza pe 2013:).
In plus cu cat timp inainte poate aproba cresterea pentru anul ce urmeaza?
Multumesc si raman in asteptarea raspunsului dvs.
Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: Nãstase Cristian-Mihail , Consilier juridic 23:34, 26 Noiembrie 2012
atentie!
conform legii 571/2003,

Art. 287. - (1) Autoritatea deliberativa a administratiei publice locale, la propunerea autoritatii executive, poate stabili cote aditionale la impozitele si taxele locale prevazute in prezentul titlu, in functie de urmatoarele criterii: economice, sociale, geografice, precum si de necesitatile bugetare locale, cu exceptia taxelor prevazute la art. 295 alin. (11) lit. c) si d).

(2) Cotele aditionale stabilite conform alin. (1) nu pot fi mai mari de 20% fata de nivelurile aprobate prin hotarare a Guvernului potrivit art. 292.

(3) Criteriile prevazute la alin. (1) se hotarasc de catre autoritatea deliberativa a administratiei publice locale."

adica, nu pot creste anual impozitul cu 20%
maxim se poate creste cu 20% fata de codul fiscal

cauta-ma privat daca vrei codul fiscal actualizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe locale bagoly miklos bagoly miklos consiliul local a votat marirea taxelor locale (impozit cladiri si terenuri, impozit mijloace de transport) cu 50%, va intreb daca este legal in contextul cind ... (vezi toată discuția)
Impozit teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, in cazul in care s-a achizitionat o cladire cu teren aferent, in scopul desfasurarii activitatii (va fi noul sediu), terenul cum se impoziteaza? ... (vezi toată discuția)
Majorare impozite cu 20% Emil Lasconi Emil Lasconi In conformitate cu art. 287 din codul fiscal nivelul impozitelor şi taxelor locale poate fi majorat anual cu până la 20% de consiliile locale, ... (vezi toată discuția)