avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxe locale

consiliul local a votat marirea taxelor locale (impozit cladiri si terenuri, impozit mijloace de transport) cu 50%, va intreb daca este legal in contextul cind majorarile sint limitate la max 20%
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:32, 20 Februarie 2013
Nu este legal.
Conform Codului Fiscal:
[ link extern ]

ART. 287 Majorarea impozitelor şi taxelor locale de consiliile locale sau consiliile judeţene

(1) Autoritatea deliberativă a administrației publice locale, la propunerea autorității executive, poate stabili cote adiționale la impozitele și taxele locale prevăzute în prezentul titlu, în funcție de următoarele criterii: economice, sociale, geografice, precum și de necesitățile bugetare locale, cu excepția taxelor prevăzute la art. 295 alin. (11) lit. c) și d).

(2) Cotele adiționale stabilite conform alin. (1) nu pot fi mai mari de 20% față de nivelurile aprobate prin hotărâre a Guvernului potrivit art. 292.

(3) Criteriile prevăzute la alin. (1) se hotărăsc de către autoritatea deliberativă a administrației publice locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cat pot creste consiliile locale taxele si impozitele locale catapa catapa Buna ziua, Cu cat poate creste consiliul local taxele si impozitele locale ? Primaria de care apartin printr-o hotarare anterioara 2009 a crescut temporar ... (vezi toată discuția)
Impozit teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, in cazul in care s-a achizitionat o cladire cu teren aferent, in scopul desfasurarii activitatii (va fi noul sediu), terenul cum se impoziteaza? ... (vezi toată discuția)
Majorare impozite cu 20% Emil Lasconi Emil Lasconi In conformitate cu art. 287 din codul fiscal nivelul impozitelor şi taxelor locale poate fi majorat anual cu până la 20% de consiliile locale, ... (vezi toată discuția)