avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, ucidere din culpa (culpa comuna)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, ucidere din culpa (culpa comuna)

Traversand prin loc nepermis, in oras, tatal meu a fost lovind de un autoturism iar dupa o spitalizare de zece zile a decedat. In urma masuratorilor efectuate la fata locului s-a stabilit ca soferul rula cu peste 30 km/h peste viteza maxima admisa pe sectorul respectiv de drum si nu a franat, considerandu-se culpa comuna.
Intrebarile mele sunt urmatoarele, daca ma poate ajuta cineva:
1.In dosarul penal deschis impotriva soferului trebuie sa imi angajez avocat?
2.Pot cere daune soferului (eventual acoperite de RCA) ? si care sunt pasii?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Stingray, utilizator
Ms pentru raspuns !
E legal sa obtin o audienta la procurorul care se ocupa de caz ? si daca da care sunt pasii?
Bineinteles ca este legal avand in vedere ca sunteti parte interesata in dosar fiind vorba despre tatal dvs..
Depuneti o cerere de audienta la registratura parchetului specificand nr dosarului daca il cunoasteti si numele procurorului.
Solicitarea cred ca se poate face si verbal la registratura. Solicitati telefonic informatii la registratura parchetului privind procedura de audienta.
Pana la 1 septembrie magistratii sunt in vacanta si este posibil sa nu il gasiti pe procurorul de caz. In orice caz, nu pleaca odata toti procurorii in vacanta, mai raman unii si de "serviciu".
La momentul producerii accidentului masina implicata nu era acoperita de o polita RCA, constituie aceasta o circumstanta agravanta ?
Nu poate fi considerata o circumstanta agravanta lipsa politei RCA, va plati daunele din propriul buzunar in loc sa le achite asiguratorul.

In cazul in care vinovatul nu avea o asigurare RCA valabila trebuie sa va adresati ptr daune Fondului de Protectie a Vctimelor Strazii iar FPVS se va indrepta impotriva vinovatului ptr recuperarea prejudiciului.
[ link extern ] /

O circumstanta agravanta ar putea fi considerata conducerea sub influenta alcoolului sau conducerea unui vehicul cu grave defectiuni la sistemul de directie sau de franare.

Alte discuții în legătură

Accident , ucidere din culpa, daune rca Victorpgl Victorpgl Buna ziua, Cazul este urmatorul: Accident rutier in urma caruia victima (pieton) a decedat in ambulanta spre spital.Traversa prin loc nepermis, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Acoperire rca in caz de betie la volan iepurache2004 iepurache2004 as vrea sa stiu daca polita rca a unui sofer beat la volan care a produs un accident asigura despagubirea masinii lovite si a victimei. uni spun ca da,alti ... (vezi toată discuția)
Concluzii expertiza flavianda flavianda Sunt nedumerit cu privire la expertiza unui accident soldat cu decesul pietonului ce traversa regulamentar pe zebra. In cuprinsul expertizei se spune ca ... (vezi toată discuția)