avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA leasing plati anticipate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA leasing plati anticipate

O societate are doua autoturisme achizitionate in leasing. Unul este utilizat de un agent de achizitii, iar cheltuiala aferenta are un regim de deducere de 100%, la fel si TVA; celalalt este utilizat de directorul executiv al societatii, cu un regim de deducere de 50% pentru cheltuieli si TVA. Societatea doreste inchiderea anticipata a contractelor de leasing; ulterior, unul dintre autotirsme va fi inchiriat, iar celalalt vandut.
In acest context, care va fi regimul TVA la inchiderea anticipata a contractelor de leasig - se vor factura in luna dedembrie 5 rate de leasing + valoarea reziduala.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:09, 27 Noiembrie 2012
acelasi regim de deducere ca si pana acum - 100% pentru cel utilizat de agent si 50% pentru ce utilizat de director.

daca bunul pentru care a fost limitat dreptul de deducere este utilizat ulterior pentru operatiuni taxable, va puteti ajusta taxa nededusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism dana erdei dana erdei Buna ziua, Va rog aveti amabilitatea de a imi da un raspuns in cazul achizitiei autoturism in leasing de la o societate din tara se poate deduce tva de ... (vezi toată discuția)
Oug24/2012 modificare tva IBC PERFORM SRL IBC PERFORM SRL Incepand cu luna aprilie 2012 am achizitionat un autoturism in leasing, platind pana acum 3 rate din 12. Avand in vedere faptul ca incepand cu data de 1 iulie ... (vezi toată discuția)
Deducerea de tva la achizitii autovehicule pe firma cristof78 cristof78 salutare doresc sa-mi achizitionez un autovehicul pe firma dar am inteles ca nu se mai poate deduce tva-ul. din ce am inteles mai sunt niste portite prin ... (vezi toată discuția)