avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare angajat

Buna ziua,
Sper ca ma puteti ajuta urgent cu o opinie ref la situatia mea.
Sunt angajata in functie de conducere intr-o companie. De la un timp s-au facut tot felul de schimbari si am fost trecuta pe o pozitie inferioara, in urma semnarii unui act aditional si anume pe post de dir adjunct. Ulterior au inceput sicanele din partea superiorului meu, inclusiv din partea superiorilor din companie.
mai nou incearca sa ma traga la raspundere pt anumite lucruri pe care, chipurile nu le-am indeplinit la momentul respectiv.
de cat nu mai sunt dir plin au trecut aprox 7 luni.
angajatorul a incercat sa imi faca cercetare disciplinara (stiu din auzite de la alti colegi) insa, probabil, temei legal sa faca aceasta cercetare nu exista, au trecut mai mult de 6 luni de la data cand nu mai sunt factor de decizie plin si am fost pusa sa execut ordinele noului superior, neavand la baza o fisa a postului conf cu noul act aditional.
Vazand ca nu au ce sa imi faca, acum am aflat ca mi se va prezenta un fel de chestionar in care eu trebuie sa raspund la anumite intrebari, de ce nu am facut cine stie ce lucruri atunci cand eram director. si am inteles ca se va infiinta nu stiu ce comisie, dar nu disciplinara pt ca nu voi fi cercetata disciplinar.
Atunci intrebarile mele sunt:
- in baza a ce au dreptul sa imi dea acel chestionar sa raspund la intrebari?
- sunt indreptatiti sa imi dea astfel de chestionare sa completez, fara instiintare de cercetare?
- ar trebui sa le cer sa imi dea in scris solicitarea de completare a chestionarului? si cu motivatia solicitarii?
- am primit in sfarsit dupa 7 luni si fisa de post. sunt indreptatita sa semnez cu data reala, nu cu cea la care ar fi trebuit sa mi se dea fisa de post, asa e?
- daca raspund la aceste intrebari, ma gandesc scopul lor ca ar putea fi de a cauta orice cu care sa ma acuze de ceea ce doresc, in baza a ceea ce declar eu scris ca ar fimotivatiile pentru care am facut sau nu am facut anumite lucruri. - ce ar trebui sa fac? in aceasta situatie?
Multumesc!


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 6 Decembrie 2012
Convocarea trebuie sa cuprinda obiectul, data, ora si locul intrevederii. Prin urmare, in convocare trebuia sa va comunice pentru ce sunteti cercetat disciplinar ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica 1) Cu cate zile inainte trebuie comunicata salariatului convocarea la cercetarae disciplinara? 2) Cercetrea disciplinara poate fi efectuata de o persoana care ... (vezi toată discuția)
Infiintarea comisie de cercetare disciplinara ANCA-ELENA ANCA-ELENA Buna seara! Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. Cu ceva timp in urma am avut o problema cu fosta administrator am descoperit chitante duble ...mai ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mihaela_1968 mihaela_1968 Daca in urma unui incendiu s-a facut o cercetare de catre colegii de la Protectia Muncii si s-au gasit persoanele vinovate (care au dat declaratii scrise), se ... (vezi toată discuția)