avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu acontribuit cu nimic,cere jumate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu acontribuit cu nimic,cere jumate

Am fost casatoriti intre1991-2003,un copil nascut 1994.Sotia a parasit domiciliul plecand in Italia in noiembrie 2001, fara acordul meu. Am mostenit de la mama un apartamemt cu doua camere in 1995. In 1999 facem planuri impreuna de a ne construi o casa la periferia Brasovului. Sursa de finantare - pentru inceput vanzarea apartamentului; in continuare din castiguri (transporturi si fabricare mobilier). Cand eram pe punctul de a vide apartamentul in 2000 si-a shimbat opinia, nemaivrand sa-si asume anumite sacrificii inerente investitiei pe care le prevedeam. S-a angajat, iar la scurt timp a refuzat orice obligatie in familie, chiar lipsea regulat miercuri si vineri noaptea. Am vandut totusi apartamentul mostenire, in aprilie 2000, si am cumparat 900 mp pamant din jumatatea valorii apartamentului in mai 2000. Am inceput constructia in mai 2001 lucrind singur, doar la lucrari de turnare betoane cu ajutor in claca.Diferenta de la jumatatea valorii apartamentului am folosit-o pentru a construi fundatia si parterul pina la cofrajul placii de pe parter.Acesta era stadiul constructiei in momentul plecarii ei. A urmat plecarea in Italia, a cerut divortul in 2003, s-a acordat divortul din culpa comuna in2004, a cerut reincredintare minor in 2007, s-a acordat reincredintarea in 2008, iar acum cere partaj precum ca a contribuit in parti egale la teren si casa. Nici inainte de apleca nu a contribuit cu nici un ban,nici dupa, si nici nu a venit la locul cunstructiei macar sa ma ajute cat de putin. Eu am locuit in casa din decembrie 2003 impreuna cu cu copilul.Ea nu a venit in tara timp de 5 ani si jumate. Ce sanse am in acest partaj.
Cel mai recent răspuns: klakla , utilizator 08:29, 26 Mai 2011
Prima instanta a cerut expertiza.Valoare teren 114.300 valoare constructie 40.700 RON,si a hotarat 80% parat 20% reclamanta din valoarea totala(155.000RON)=31.000,nerecunoscand ca bun propriu terenul achizitionat din valoarea de vanzarea apartamentului mostenire:art31.f Cod. Fam.+SUBROGATIE REALA Documente depuse:-mostenire,-contract vanzareapartament,-contract cumparare teren la distanta in timp de o luna (timp de efectuare acte). Martorul ei ca si martorul meu au sustinut adevarul acestui fapt si chiar si prima instanta a retinut si mentionat in incheiere.Reclamanta nu a adus nici o dovada a contributiei chiar si toti martorii au confirmat ca nu a contribuit nici material nici cu munca si nu s-a retinut nici o contributie in incheiere BOMBA a cazut prin hotararea includerii in masa partajabila ca intreg terenul+constructie.Va rog sa-mi spuneti de ce se poate lua o asfel de hotarare de catre judecatoarE.
Am facut apel cerand recunoasterea cel putin a terenului ca bun propriu conf art.31.f si excluderea din masa partajabila fara a aduce alte probe.Avocatul ei a venit cu presupuneri precum ca am fi avut niste bani stransi in timpul casatoriei ceea ce nu e adevarat,dar instanta le-a retinut si A RESPINS APELUL.BLA-BLA-BLA= plus de munca in gospodarie. APOI VA ROG ;CREDEAM CA IN JUSTITIE PROBELE CU ACTE SUSTINUTE DE MARTORI SUNT BETON DAR DE CE NU SE IAU IN CONSIDERARE???????!!!!!! Art.30 functioneaza atata timp cat nu se administreaza probe,dar vad ca pobele sunt vax albinae pe la noi.
Va multumesc anticipat,Cu stima pentru meseriasi
PS Va rog sa-mi dati un sfat.Sa mai fac un recurs care totusi ma costa peste posibilitati, sau sa-mi vand casa si sa m-i se rupa sufletul ca sa pot sa-i platesc sulta
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
klakla, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Lung Elena Lung Elena Apartament bun propriu vandut in 2000 cu 70 milioane, aceasta suma a fost investita in constructia unei case.Care este modalitatea de calcul al evaluatorilor ... (vezi toată discuția)
Dacă actele pe o casă sau facut dupa căsătorie in cazul unei succesiuni , după 21 de ani de căsnicie am vreun drept ? Dorianadidi Dorianadidi Construcția s-a început înainte de 1995 prin succesiune s-au facut actele pe casa in anul 2017 iar in acte apare doar soțul. După 21 de ani de ... (vezi toată discuția)
Sotul a mostenit in 2020 35.000 de euro. cu ei, in ... RamonaMDi RamonaMDi Buna ziua. Sotul a mostenit in 2020 35.000 de euro. Cu ei, in 2020 a cumparat un teren si ne-a trecut pe amandoi proprietari. In Cartea Funciara actuala suntem ... (vezi toată discuția)