CCM al unei societati, prevede acordarea unui nr. de salarii compensatorii la concedierea salariatilor din motive ce nu tin de persoana sa: art. 65 si 66 Codul muncii.
De regula, in perioada de preaviz, salariatul in cauza intra in concediu medical, sta in concediu medical vreo trei luni dupa care revine, isi continua preavizul si abia apoi i se desface contractul de munca.
Intrebare: pot reduce nr. de salarii compensatorii in functie de numarul de zile de concediu medical efectuat in perioada de preaviz?
N-am ce face, asta-i tema !!!! Intreb si eu, poate are cineva vreo idee.
Am citit foarte bine si nu vad niciun motiv pentru care nu poate fi criteriu numarul de zile de medical si pot fi abaterile disciplinare... atata vreme cat acest lucru se face in baza negocierii colective.
Mai ales cum acordarea salariilor compensatorii nu face obiectul vreunei obligatii instituita de vreun text de lege, angajatorul le poate acorda diferentiat, mai ales daca ia si acordul reprezentatilor salariatilor...
Angajatul nu are decat sa dea angajatorul in judecata daca nu-i convine.
Eu as vedea mai multe motive .. pentru ca intr-un mesaj este vorba despre salarii compensatorii , iar in altul este vorba despre prima de paste, prima de vacanta, prima de craciun ... sau poate salariile compensatorii este tot una cu prima de paste, prima de vacanta, prima de craciun