avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plati compensatorii la concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plati compensatorii la concediere

CCM al unei societati, prevede acordarea unui nr. de salarii compensatorii la concedierea salariatilor din motive ce nu tin de persoana sa: art. 65 si 66 Codul muncii.
De regula, in perioada de preaviz, salariatul in cauza intra in concediu medical, sta in concediu medical vreo trei luni dupa care revine, isi continua preavizul si abia apoi i se desface contractul de munca.
Intrebare: pot reduce nr. de salarii compensatorii in functie de numarul de zile de concediu medical efectuat in perioada de preaviz?
N-am ce face, asta-i tema !!!! Intreb si eu, poate are cineva vreo idee.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 2 Decembrie 2012
Da, sunt doua situatii diferite.
Am vrea sa acordam salariile compensatorii diferentiat, atat dupa criteriul vechimii in munca dar si al nr. de zile de concediu medical pe care il ia salariatul in perioada de preaviz. De obicei asa se intampla. Cum primeste preavizul, cum intra in concediu medical. Am vrea sa impedicam acest lucru, salariatul sa stie ca daca intra in concediu medical, salariile compensatorii vor fi mai putine. Ce parere aveti ?

Si in cealalta situatie, la fel. Salariatul sa stie ca daca are sanctiuni disciplinare nu mai primeste prima de craciun, de exemplu.

Mie mi se pare cam fortata chestiunea in raport de scopul pentru care se acorda aceste ajutoare.
Ce legatura poate avea desfiintarea unui post si acordarea unui ajutor minim ca sa poata sa traiasca omul pana isi gaseste alta munca, cu concediul medical ?
Sau, ce legatura poate avea prima de craciun pe care o dai salariatului sa aiba ce pune pe masa de craciun, cu abaterea disciplinara pentru care a mai fost sanctionat o data ?

Daca s-ar intampla totusi asa, ar fi riscuri de litigii ?
Pentru prima de Paste, de Craciun nu ar exista probleme in ceea ce priveste diferentierea acordarii acestora in functie de eventualele sanctiuni disciplinare ale salariatului ..

Referitor la salariile compensatorii problema care se pune daca in calculul vechimii in mmunca sau nu in considerare si concediul medical ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme salarizari stelamudura stelamudura Buna ziua si bine v-am regasit. 1. In CCM, la capitolul Conditii de munca, protectie sociala, protectia muncii si P.S.I., este un articol care suna asa: ... (vezi toată discuția)
Prima de craciun Alexandra Roman Alexandra Roman Buna ziua, Anul trecut am primit din partea firmei unde lucrez o prima de Craciun echivalenta unui salariu. Ni s-a spus ca nu este al 13-lea salariu ci un ... (vezi toată discuția)
Este clauza abuziva? shadow_figure shadow_figure Buna ziua, in conditiile in care contractul colectiv de munca prevede plata a 1/2 din salariu, cu titlu de prima, tuturor salariatilor angajati la data platii, ... (vezi toată discuția)