buna ziua sunt Marian, preschimbarea unui buletin pentru k am nevoie urgent de informatii :">
mamei mele ia expirat buletunu :"> am facut doarul cu toate foile iar cand mam dus la politie sami dea ANEXA 12, nu au vrut sa-mi dea pe motiv cca trebuie acceptul fostului sot care ete plecat in Suedia cu toate ca atunci cand mama a cumparat casa era despartita dar nu avea sentinta de divort iar in sentinta scri negru pe alb ca el a parasit domiciliu
Data incheieri contractului de vanzare cumparare este 24 Iulie 1987
intre Mertoiu Iordan si Mertoiu Elena in calitate de vanzator si Bumbacel Stefana in calitate de cumparator
In momentul in care sa cumparat Bumbacel Gheorghe parasise tara cat si familia in 1985
citat din contract : "Am luat la cunotinta de dip art.30 din Codul Familiei in sensul ca locuinta cumparata devine bun comun pentru mine i sotul meu Bumbacel Gheorghe."
Data pronuntarii sentintei este 20 Iunie 1990
Citate did sentinta
"In motivare se arata ca, paratul a parasit tara si deci si familia ,din anul 1985 fara sa se mai reintoarca, iar reclamanta nu doreste sa-l urmeze."
"din anul 1985, cand paratul a parasit tara, partile s-au despartit in fapt si nu s-au mai impacat pana in prezent, .... "
"Avand in vedere ca partile s-au despartit in fapt din anul 1985, cand paratul a parasit tara,fara sa se mai impace pana in prezent, instanta constata ca raporturile dintre soti sunt grav si iremediabilvatamate motiv pentru care urmeaza a admite actiunea si a declarat desfacuta casatoria intervenita intre parti la 9 ianuarie 1978 din vina exclusiv a paratului."
Mama nu are nevoie de acceptul fostului sot pentru a-si face cartea de identitate, acest contract arata clar ca este coproprietar.
Banuiesc ca este vorba de o neintelegere, nu pricep de ce pomeniti de Anexa 12 si cine v-a zis de ea.
In concluzie, ori cautati alt functionar la care sa depuneti cererea ori mergeti in audienta la seful serviciului pentru ca e absurda situatia. Mama si-a schimbat numele dupa ce a divortat? Cred ca da, din '90 pana acum e ceva vreme.
Cum i s-a facut data trecuta carte de identitate asa i se va face si acum.
N-ar fi rau sa rezolve si situatia apartamentului, acum nu este singurul proprietar chiar daca doar dumneaei a platit pretul.
Anexa 12 este acea foaie pe care o obti de la politie ( luarea in spatiu).
din cauza acestei anexe, Anexa 12 , nu poate sasi preschimbe buletinul iar aceasta anexa se elibereaza de catre politie
acestia refuza sa o elibereze pe motiv ca trebuie acordul lui Bumbacel Gheorghe
Nici nu se mai foloseste acea anexa, acum consimtamantul se da pe verso-ul cererii. Politia nu are niciun amestec aici, Primaria are serviciul care se ocupa de cartile de identitate.
Nu trebuie consimtamantul nimanui pentru ca mama este coproprietar, sa mearga la alt functionar sau la seful serviciului. Insistati, nu se poate sa fie toti incuiati si sa refuze sa ia actele unui coproprietar.