Sambata s-a terminat un pic norocul. Circulam pe DN2 Bucuresti-Buzau, inainte de Cotorca(in afara localitatii), din sens opus vad un logan de politie care brusc da drumul la girofar si imi face flashuri. Inital, dupa ce am trecut, m-am gandit ca nu este o modalitate legala de a ma opri si am zis sa continui drumul. Urmarind in oglinda manevra spectaculoasa de intoarcere m-am gandit ca pot fi dat prin statie si am hotarat sa fiu cuminte si am oprit ca sa ii astept :D.
Vine politistul in dreptul masini(s-a purtat exemplar fara arogante fara talente) se legitimeaza, imi cere actele, le prezint si imi spune (dupa cum ma asteptam) ca am fost depistat cu aparatul radar. Imi spune ca m-au inregistrat cu 171km/h si ca urmeaza suspendarea pe 3 luni si amenda corespunzatoare. Am incercat sa explic motivul pentru care ma grabeam, s-a scuzat si a spus ca nu are ce face... Am incercat sa vorbesc mai mult, dar nu am avut succes.
Imi aduce procesul verbal(fiind dimineata) singurul lucru care mi-a trecut prin minte a fost sa trec la mentiuni sau obiectii ca masina de politie cu aparatul radar circula din sens opus(stiam de cazul de la Urziceni, dar se pare ca a fost solutionat favorabil politiei). Apoi i-am spus ca nu semnez, a oprit un camion cu remorca si soferul pe post de martor.
Am plecat de acolo cu o dovada de circulatie de 15 zile.
Acum nu stiu cum sa aleg: sa dau acel examen si sa reduc perioada la o luna sau sa contest procesul verbal?
1.Procesul verbal urmeaza sa imi fie trimis prin posta.(Daca nu il primesc in 15 zile nu pot sa cer o prelungire a dovezii de circulatie? sau sa bazez contestatia pe acest fapt? desi aici nu mai am cum sa contest procesul verbal pentru ca nu l-am primit..
2. In cazul in care primesc procesul verbal inainte sa imi expire dovada, as avea sanse de reusita? (singurul motiv la care am putut sa ma gandesc este cel prin care cer documentele care sa ateste verificarea metrologica si poate am noroc)
3. Cand am incercat sa vorbesc cu ei, am fost la masina de politie si am vazut destul de clar poza cu masina si viteza(nu am stiut sa caut acel T pe imagine). Nici nu am incercat sa le mai cer proba video.
4. Daca contestatia se solutioneaza defavorabil mie am de suferit legal? (Sa nu mai primesc dreptul de a reduce perioada de suspendare sau mai rau sa primesc si un bonus?)
Echipajul de politie este din Ialomita
Eu nu inteleg de ce nu semnati procesul verbal.Semnarea acestuia nu inseamna ca sunteti de acord cu ceea ce este specificat acolo ci faptul ca ATI LUAT LA CUNOSTINTA.Agentul constatator care aplica sanctiunea este obligat sa va informeze si despre caile de atac ale acestui PV.Din cele ce m-am documentat pana acum nici un judecator nu a dat castig de cauza politiei pe motivul ca procesul verbal a fost semnat de catre contravenient.
Conform art.13 si 14 din OG2/2001 REGIMUL JURIDIC AL CONTRAVENTIILOR, un PV poate fi incheiat in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei si trebuie comunicat in termen de o luna de la intocmirea lui. In caz contrar aplicarea sanctiunii se prescrie.
Salut. Pot sa confirm si eu faptul ca se face reducere la 30 de zile chiar daca ai facut contestatie.
Procesul verbal pe care il asteptam a ajuns pana la urma acum cateva zile. Le-a luat 2 luni sa se hotarasca sa-l trimita si deocamdata inca ma mai gandesc daca sa-l contest sau sa mai astept pana pe 10 luna viitoare cand ar expira perioada de suspendare.
Buna ziua! Mai am si eu o nelamurire in legatura cu contestatia procesului verbal. Am primit procesul verbal dupa 2 luni deci mai am aproximativ 1 luna de suspendare. Am depus actele pentru contestatie. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca pierd procesul mai raman cu 1 luna de suspendare (ceea ce mi s-ar parea normal pentru ca am stat deja 2 luni pe bara) sau trebuie sa stau iar 3 luni?
danutzzul, in primul rand nu inteleg de ce nu luati PV-ul cand vi-l da politia. Pe PV sunt 2 rubrici unde semnezi: una pentru recunoasterea faptei si alta pentru primirea PV-ului. Poti sa nu recunosti fapta si sa nu semnezi (poti sa ceri politaiului sa scrie pe PV obiectiile tale) si apoi sa semnezi ca ai primit PV-ul. Astfel nu te mai incurci cu asteptarea PV-ului.
In cazul in care ceri anularea PV-ului (faci contestatie la judecatoria - atentie - Buzau), te vei judeca cu politia la Buzau. Daca ai facut contestatie la Politie, acestia o vor trimite la judecatoria Buzau prin posta, asadar vei mai astepta zile/saptamani pana sa te poti duce la judecatoria Buzau sa-ti ridici certificatul de grefa cu care poti sa-ti recuperezi permisul de la politie.
Intrucat mai e doar 1 luna de asteptare eu zic sa te duci fuguta sa dai examen. Chiar si asa, daca iei acest examen, pana se solutioneaza dosarul de reducere a perioadei de retinere a permisului vor mai trece 10-14 zile. Deci, in final, vei beneficia de o reducere de 2 saptamani (care, recunosc, poate fi importanta).
Daca ii dai in judecata ai sanse sa-ti ridici permisul imediat ce ai obtinut certificatul de grefa. Si aici, recomandarea mea este sa duci tu personal contestatia (cererea de anulare a PV) la judecatorie si sa-ti iei singur certificatul de grefa - tu ai spus ca deja le-ai depus. Unde?
Mai retine si faptul ca, din moment ce ai vazut poza, e f probabil sa pierzi procesul. Acesta e posibil sa dureze 4-8 luni, apoi astepti hotararea, apoi e posibil sa apara un recurs, alte termene, alta hotarare. Bashca faptul ca o sa te coste avocatul (intre 500 si 1000).
171km/h e cam mult, stii ca viteza e principala cauza a accidentelor de circulatie?
Mersi de raspuns dar totusi nu este raspunsul la ce am intrebat eu mai sus. Vezi ca ai gresit userul. A mai scris cineva aici si a intrebat. Eu nu am nici o treaba cu Buzau. Contestatia am depus-o deja la Judecatoria Cornetu da astia sunt in greva asa ca trebuie sa stau pana marti dupa certificatul de grefa.