avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cenzor cu un parinte in comitetul executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cenzor cu un parinte in comitetul executiv

buna seara, cum trebuie procedat in cazul in care unicul cenzor al asociatiei de proprietari are unul dintre parinti in comitetul executiv, stiind ca in HG1588/2007 la art.12 lit. i , se spune ca "nu pot ocupa functii in comitetul executiv si comisia de cenzori membrii in grad de rudenie pina la gradul 4 inclusiv". Cum trebuie procedat deoarece presedintele, administratorul, cenzorul, cit si membrii ai comitetului executiv se fac ca nu aud. Unde trebuie facuta reclamatia, daca si ce sanctiuni prevede legea si impotriva cui ?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:47, 29 Noiembrie 2012
Presedintelui asociatiei in scris si cu raspunsul primit va adresati primariei.
Pai cand ati ales membrii comitetului executiv si cenzorul, in adunarea generala nu erau tata si fiu?
Oare este posibil sa fi devenit rude dupa alegerea pe care ati facut-o:hammer:
adriantot face urmatorul comentariu: "P:h:ai cand ati ales membrii comitetului executiv si cenzorul,in adunarea generala nu erau tata si fiu"? "Oare este posibil sa fi devanit rude dupa alegerea pe care ati facut-o"? Da,frumos raspuns, perfect pentru un presedinte de asociatie (sau administrator)... Cind au fost alesi in urma cu 12 ani, eu lipseam din tara si oricum nu sunt detinator de carte de imobil ca sa pot cunoaste amanunte despre vecini, nici ce studii au si nici nu am obiceiul sa ma uit pe gaura cheii sa vad ce fac vecinii...oricum nu eu am propus-o cenzor ci presedintele. Dupa ce am revenit in tara am constatat unele nereguli, am incercat sa iau masuri pentru remedierea acestora , dar ma izbesc mereu de neputinta autoritatilor in a lua masuri impotriva lor si de zimbetul ironic al presedintelui care se considera "intangibil" datorita legilor care nu sanctioneaza si permit sa faca ce vrea fara riscul de a raspunde legal pentru multele nereguli desoperite.Acest presedinte este de 12 ani pe functie si stie cum sa-si aleaga pe cei ce stau in jurul lui si daca mai punem si dezinteresul unora si lehamitea altora de a se implica, nu avem in fata decit un teren foarte stabil pe care sta presedintele cu administratorul, cenzorul si comitetul executiv. Nu pot crede ca nu reusiti sa intelegeti modul in care actioneaza un presedinte care doreste sa aibe controlul total avind in vedere ca este vorba de un bloc de 169 de apartamente si multi bani...
... sau puteti convoca Adunarea Generala pentru schimbarea unuia din membri sau amandoi , conform H.G. 1588/2007
Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

(3) Pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă, adunările generale extraordinare ale asociaţiei de proprietari pot fi convocate oricând de către comitetul executiv sau de către cel puţin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.
(4) Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra datei adunării generale a asociaţiei de proprietari cu cel puţin 7 zile înainte ca aceasta să aibă loc, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Regim juridic presedinte asociatie de proprietari gambette gambette La ce situatie se incadreaza rezolvarea juridica prevazuta in legea 196/2018la art. 56 alin. (2) : \"În caz de încetare a mandatului președintelui ... (vezi toată discuția)