avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impartirea bunurilor la retragerea unui asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impartirea bunurilor la retragerea unui asociat

:)Buna Seara,

Am nevoie de niste informatii sau mai bine zis sfaturi,sunt asociat intr-o firma cu raspundere limitata iar asociatul meu vrea sa se retraga din firma.Care sunt pasii sau care sunt procedurile care trebuie urmate in cazul asta,cum se impart bunurile sau investitia facuta de amandoi in mod egal.Precizez ca firma este deschisa de un an de zile.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: askator , utilizator 10:44, 8 August 2010
Va cesioneaza partile lui sociale, cat despre impartitul bunurilor va intelegeti, dvs stiti cel mai bine ce si cum
Multumesc.

Dar trebuie declarat ceva la Registrul Comertului ceva de genul, ca firma trece de la doi asociati la un singur asociat?
Normal ca trebuie sa mergeti la Registrul Comertului.
Acte necesare:
- redactare hot. AGA prin care aprobati cesiunea partilor sociale
- contract de cesiune parti sociale
- hat. AGA structura capitalului social
- act constitutiv actualizat
Cu privire la patrimoniul societati acesta trebuie evaluat in bani si cel care iese din societate va primi contravaloarea patrimoniului cedat in functie de procentul detinut in societate.
davideg a scris:

Va cesioneaza partile lui sociale, cat despre impartitul bunurilor va intelegeti, dvs stiti cel mai bine ce si cum


Dacă actul constitutiv prevede posibilitatea continuării societăţii cu un singur asociat, retragerea din societate nu naşte în persoana asociatului retras dreptul de a primi bunuri din patrimoniul societăţii. Societatea va putea continua cu asociatul rămas, iar drepturile sale vor fi stabilite potrivit art.226(3) din Legea nr.31/1990.

Pe de altă parte, dacă vorbim despre cesiune, aceasta se face pe un preţ plătit de cesionar, din patrimoniul lui, nu de către societate.

Alte discuții în legătură

Retragere actionar cu preluare imobile venere venere Buna ziua! Suntem o societate cu 4 actionari, detinem parti sociale in mod egal. Un actionar (25% ) doreste retragerea din societate cu preluarea unor imobile ... (vezi toată discuția)
Srl - asociat minoritar: capital social, majorare capital social, divizare askator askator Societate comerciala: Istoric: 1. Infiintare: Societatea se infiinteaza ca S.A. prin divizare dintr-un S.A. mai mare (fost de stat). Cu ocazia divizarii ... (vezi toată discuția)
Patrimoniul srl dupa cesiune? mihai_34 mihai_34 Buna ziua, Un Srl cu 2 asociati 50% 50%, capital social 200lei. Unul dintre asociati a cesionat paritle sociale (in val de 100lei) unei alte persoane, totul ... (vezi toată discuția)