avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs in interestul legii- stie cineva cum a fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs in interestul legii- stie cineva cum a fost solutionat? Multumesc

E vorba de RIL inaintat de Laura Codruta Kovesi, Procurorul General al Romaniei, care a promovat recurs in interesul legii in vederea stabilirii pedepsei ce determina calculul termenului de reabilitare judecatoreasca in ipoteza pedepselor rezultante prin cumul aritmetic ca urmare a revocarii suspendarii conditionate sau prin cumul juridic in cazul concursului de infractiuni.
Stie cineva daca s-a solutionat si cum?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vicsn , utilizator 22:30, 3 Februarie 2009
S-a solutionat de curand (in ianuarie), dar nu este motivata inca. Am inteles ca s-a ramas tot la practica veche a instantelor - adica se stabileste in functie de pedeapsa cea mai grea.

Ca sa completez mesajul anterior, discutiile au fost in sensul ca in cazul mai multor condamnari successive, cel condamnat nu poate obtine decat reabilitarea judecatoreasca pentru toate condamnarile, iar termenul de reabilitare la care se refera art 138 alin 2 al CP se calculeaza in raport cu pedeapsa cea mai grea si incepe sa curga de la data executarii ultimei pedepse, chiar daca – privita izolat, pentru aceasta ar fi indeplinite conditiile reabilitarii de drept.
Multumesc mult pentru raspuns si pentru interes. O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnari succesive vicsn vicsn Poate sa imi spuna cineva daca exista o prevedere legala expresa care sa reglementeze situatia reabilitarii in cazul condamnarilor succesive, cu eliberare ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept pentru condamnare in 2012 bubu3gm91 bubu3gm91 in data de 2 februarie 2012 a intrat hotararea judecatoreasca definitiva in urma careia am primit 7 luni de inchisoare cu suspendare cu termen de incercare 2 ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu niste informatii, este urgent vicsn vicsn Sotul meu a fost condamnat in anul 1994 la o pedeapsa de 2 ani cu suspendare, in anul 1996 a fost condamnat la 1 an si 3 luni, si judecatorul a adunat cele ... (vezi toată discuția)