avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire frati vitregi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire frati vitregi

Buna seara
Sunt unicul fiu al tatalui meu. Tata s-a recasatorit cu o doamna care avea si ea la randul ei o fata dintr-o casatorie anterioara. In cazul decesului tatalui meu, cum se vor imparti bunurile, avand in vedere ca apartamentul in care acesta si sotia lui locuiesc a fost cumparat dupa casatoria acestora? In cazul in care DUPA tatal meu decedeaza si sotia lui, cum se va realiza partajul intre mine si sora mea vitrega?
Acum tatal meu este f grav bolnav si ne asteptam sa se intample ceva din moment in moment, iar sotia acestuia ne descrie tot felui de afectiuni ale lui povestind despre sume fabuloase pe care le-a varsat in buzunarele medicilor. Este posibil ca, de fapt, dupa ce l-a stors de bani ani de zile (fapt care ne-a sarit in ochi cu diverse ocazii) sotia tatalui meu sa fi scos bani din contul comun si sa ii puna intr-un cont pe numele sau, al fiicei sau al nepoatei sale pentru a se asigura ca pune la adapost descendentii ei. Avem vreo sansa de a recupera si/sau demonstra ceva in acest caz?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:04, 11 Ianuarie 2017
Eu as fi vrut sa inteleg si cum ma afecteaza acea donatie cu care mi se tot scot ochii...
buna seara !!! acum vad acest articol din pacate si as avea si eu o intrebare: mostenirea a fost dezbatuta dupa moartea tatalui vitreg , 5/8 mama si 3/8 fiii decedatului , din pacate mama a murit , acum ce se intampla , se va dezbate mostenirea din nou ,se mai schimba ceva ??? va multumesc din suflet anticipat !!!
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2017
florincr7, utilizator
florincr7 a scris:

mama a murit , acum ce se intampla

Se dezbate succesiunea mamei dvs.
Cota ei de 5/8 va fi moștenită de copiii ei (dvs. + ? ceilalți erau și fiii ei sau doar ai decedatului?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire oanabaisan oanabaisan in urma cu un an tatal meu a decedat.in urma am ramas 3 copii, eu si 2 din prima lui casatorie si mama(a 2 a sotie).dupa ce a decedat sotia lui s-a recasatorit ... (vezi toată discuția)
Poate soția tatălui meu decedat să vândă proprietățile fără să se dezbată succesiunea? a1234a a1234a Dupa moartea tatalui, au ramas ca mostenire 2 apartamente si un automobil. Tata era casatorit si avea un copil major. In acest caz, daca sotia lui va decide sa ... (vezi toată discuția)
Impartirea averii dupa deces galaoan galaoan acum 34 ani unchiul meu, care avea un copil a ramas vaduv si apoi s-a recasatorit. Casa in care au locuit unchiul meu si actuala sotie a fost construita cu ... (vezi toată discuția)