avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale TVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

TVA

sUNTEM O FIRMA DE TRANSPORT MARFA SI EFECTUAM TRANSPORT IN SI DIN GERMANIA. PENTRU FIRMA DIN GERMANIA EMIT UN INVOICE IN CARE NU AM TVA IAR IN ROMANIA MAI FAC O FACTURA CU TVA.DECI EU INCASEZ DIN GERMANIA FARA TVA IAR AICI AM DE PLATA TVA PENTRU ACEA SUMA. CUM ESTE LEGAL?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 11:35, 3 Februarie 2009
în situaţia în care transportul intracomunitar realizat de dumneavoastră se efectuează din România în Germania, iar clientul, beneficiar al acestui serviciu, v-a comunicat codul său de înregistrare în scopuri TVA atribuit de statul german, deci altul decât cel din care pleacă transportul – România, potrivit excepţiei prevăzute de Codul fiscal, locul prestării va fi nu în statul din care pleacă transportul (România), ci în statul care a atribuit codul de înregistrare în scopuri TVA (Germania).

ªi în această situaţie se va emite factura fără taxa pe valoarea adăugată cu menţiunea „Neimpozabil în România“, iar persoana obligată la plata taxei va fi, de asemenea, beneficiarul serviciului, respectiv clientul din Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva transport intracomunitar: irina petcu irina petcu Am o dilema. - Lucrez la o firma de transport, care face transport intracomunitar de marfuri. - Am studiat codul fiscal, OMF-urile aparute in 2006 (in ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar doinalisandru doinalisandru O firma A din Ro cumpara de la o firma B din Austria. Firma fin Ro vinde unui client tot din Austria -C. Marfa pleaca de la B direct la C fara sa traca prin ... (vezi toată discuția)
Tva firma de transport miraj miraj am urmatoarea situatie: - firma mea de transport marfuri are contract de prestari (transport marfuri) cu o firma din Romania ptr a transporta marfuri din ... (vezi toată discuția)