avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pe cine chem in judecata, Politia locala sau Primaria
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pe cine chem in judecata, Politia locala sau Primaria

Buna seara, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Pentru a cere in instanta anularea unui "Proces-verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamantar" intocmit de un agent al polititi locale, pe cine chem in judecata: Politia locala sau Primaria (sau municipiul...), avand in vedere ca politia locala apartine de primarie, cum prevede art. 4 din Legea 155/2010: ART. 4
(1) Poliţia locală se organizează şi funcţionează, prin hotărâre a autorităţii deliberative a administraţiei publice locale, ca un compartiment funcţional în cadrul aparatului de specialitate al primarului/primarului general sau ca instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică". Multumesc mult daca ma poate lamuri cineva.
Cel mai recent răspuns: tgm , utilizator 15:11, 29 Mai 2013
Formulati contestatia impotriva autoritatii emitente a PV
Buna seara,

Politia Locala este cea care v-a emis actul in baza caruia s-a ridicat masina. Actiunea dumneavoastra trebuie sa se indrepte impotriva acestora.

Cu respect,

Paul
Da, dar la antetul procesului verbal scrie Municipiul Targu Mures si dedesupt Directia Politia locala. Cred ca exact asa trebuie sa scriu si eu
Buna ziua, chiar sunt cuiroasa daca ati reusit sa va recuperati banii, si care au fost demersurile, pt ca si eu am o astfel de problema, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carei instante trebuie sa ma adresez pentru anularea procesului verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar ? Pilu Pilu Buna seara, am unele nelamuriri si daca poate cineva as ruga sa ma ajute: Unei cunostinte de-ale mele, in urma cu mai bine de 6 luni i s-a ridicat masina pe ... (vezi toată discuția)
Ridicare abuziva a autoturismului cristiursa93 cristiursa93 Buna ziua, As dori sa cer un sfat referitor la promovarea unei actiuni in instanta impotriva politiei locale pricinuite de ridicarea abuziva a autoturismului ... (vezi toată discuția)
Numirea in functia de director executiv adjunct ambrosieoctavian ambrosieoctavian Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti sisa ma ajutati cu o problema.cum se face numirea directorului executiv adjunct al Politiei Locale, si de catre cine? stiu ... (vezi toată discuția)