avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamuriri divort si partaj- unul dintre soti plecat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamuriri divort si partaj- unul dintre soti plecat din tara

Buna ziua,

as avea o intrebare , conf. noului cod civil am inteles ca divortul se poate pronunta si administrativ (cand nu sunt copii minori !?) , adica la starea civila sau chiar la un notar public , corect ??!!
in aceasta idee , daca suntem amandoi de acord cu desfacerea casatoriei dar unul este plecat din tara (adik fosta sotie) cum se poate proceda in aceasta situatie , ma refer la calea administrativa ?!
partajul se poate face doar la un notar , cu intelegerea partilor ??

multumesc pentru sfaturi !
am inteles , deja m-ati pus pe ganduri !?

va multumesc frumos pentru raspuns , d-na avocat !

sarut mana si o zi buna va doresc !
nu puteti divorta decat prin instantanta, cum v-a spus colege. trebuie mandatat un avocat de catre sotie. pe urma puteti semna si tranzactie care sa fie confintinta de instanta. se poate rezolva, relativ rapid, 2-3 luni
ok, am inteles doamna avocat , o veste buna mi-ati dat ,........, 2-3 luni n-ar fi mult !
sarut mana si multumesc frumos pentru raspuns !

o zi buna va doresc !
av.antoanelageaman a scris:

nu puteti divorta decat prin instantanta, cum v-a spus colege. trebuie mandatat un avocat de catre sotie. pe urma puteti semna si tranzactie care sa fie confintinta de instanta. se poate rezolva, relativ rapid, 2-3 luni

revin , marti am de gand sa ma duc sa depun cererea de divort la judecatorie ,...., am inteles ca-i o cerere tip pe care o pot lua de la respectivul birou primiri acte !?
deci , doamna avocat :
-pot deschide eu actiunea de divort fara ca EX-sotia sa-si mandateze pe cineva ??
-se poate da divort si fara acordul ei ??!! efectiv nu mai suport jignirile si atitudinea ostila care-o are fata de mine , intrucat este in avantajul ei si dezavantajul meu!
-este un avantaj faptul ca nu-s copii minori in urma desfacerii casatoriei ?!
-pot cere daune materiale si umanitare ex-sotiei , intrucat MERITA, abandonandu-ma in tara bolnav iar acolo unde este deja "are pe cineva" ??!!
-actiunea de partaj se va face dupa desfacerea casatoriei pe cale notariala sau tot pe cale judecatoreasca ??

va multumesc , sarut mana !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Divort conf. art. 38^1- legea 202/25.10.2010 boghi102006 boghi102006 Am dori sa stim (eu si sotia) daca la depunerea cererii de divort la ofiterul starii civile atasam o declaratie facuta in fata unui notar prin care specificam ... (vezi toată discuția)
Proces divort florin iulian florin iulian Va rog sa-mi dati niste informatii cu privire la un proces de divort ce se va judeca in aceasta luna. Se cere desfacerea casatoriei de catre unul dintre ... (vezi toată discuția)