avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat

salutare. citisem parca acum cateva luni ca nu ar mai fi obligatoriu acel registru special cu banii angajatului care utilizeaza casa de marcat si nici la sfarsitul zilei cheia z ( incasarile). am dreptate? de cand sunt valabile aceste lucruri si unde le-as gasi?
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 09:30, 6 Februarie 2009
Prevederea cu declararea numerarului angajaţilor la serviciu, în registrul special, era prevăzută de OUG nr. 28/1999, republicată în 2005 şi modificată în 2007. Culmea legislaţiei româneşti a fost îndeplinită la capitolul sacţiuni. Dacă angajaţii nu treceau sumele de bani în registrul special, atunci societatea care utiliza casă de marcat primea o amendă grasă din partea Fiscului sau a Gărzii Financiare. „Amenda pentru necompletarea registrului special care devenise obligatoriu era cuprinsă între 8.000 şi 40.000 de lei.
Legea privind modificarea OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale“. Legea spune că exact articolul referitor la evidenţa banilor salariaţilor (art. 4, alin. 6) din OUG nr. 28/1999, reactualizată prin OUG nr. 47/2007, se abrogă.
in concluzie, nu mai este obligtoriu acel registru. nu risc nimic de la garda financiara? stiti si de la ce data s-a abrogat?
15 noiembrie 2008
merci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caiet pentru declararea banilor personali la intrarea in magazin ina 64 ina 64 buna ziua, trebuie din nou intocmit caietul pentru declararea banilor personali la intrarea in magazin,a aparut vreo lege in acest sens? ieri au fost cei de la ... (vezi toată discuția)
Introducere sold initial in casa de marcat camelia.zamfir camelia.zamfir Buna ziua! Am o casa de marcat Datecs MP55B. Imi poate spune cineva cum pot sa introduc soldul initial dimineata (banii pentru rest) si cum ... (vezi toată discuția)
Registru bani personali gina10 gina10 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti :banii personali ai salariatilor se inregistreaza in registrul special? Stiu ca in urma cu cativa ani acest lucru era ... (vezi toată discuția)