Am plecat din firma la care activam acum o luna de zile, insa, nici pana acum, nu am reusit sa imi recuperez actele necesare, respectiv, decizia de incetare a c.i.m si adeverinta de vechime(din ce am reusit sa aflu, acestea sunt actele necesare odata ce pleci de la o firma)
Contabilul firmei este cel care se ocupa de aceste acte, intrucat angajatorul "nu are timp" de astfel de lucruri.
Cred ca am vorbit la telefon de cel putin 20 de ori pana acum cu acest contabil, de fiecare data fiind amanat sau mintit cu vreo alta inventie, ultima fiind, "nu am primit inca acceptul de la XXXX (angajator), revin eu cand il primesc", eu din cate stiu, eliberarea actelor dupa plecarea unui angajat, nu este o optiune a angajatorului ci o obligatie.
Asftel, as aprecia daca mi-ati spune ce se poate face in aceasta situatie, ce pot face pentru a lua acele acte, si totodata, pasii care trebuie urmati pt. a face acest lucru.
Buna seara..ma bucur ca am gasit ceva care ma intereseaza si pe mine....de foarte mult timp..dar nu am pus intrebarea corect banuiesc.Eu am aceasi problema..din septembrie 2010..am trimis mail.uri,telefoane cu miile dar raspunsul era mereu...contabila nu are timp,eu am sedinte etc...prin posta nu am trimis nimic!si am aflat ca am figurat ca angajata inca 6 luni dupa ce nu am mai lucrat acolo...la care mi.i s.a recomandat sa nu comentez ca.mi foloseste la vechime..
La ITM nu am facut reclamatie pt ca toti cei care veneau inainte erau recompensati ..si deci..oricum dupa o perioada de timp..actele mi.au fost trimise la o alta dealera de carburanti...unde fusesem recomandata ..dar ..nu am lucrat dar unde mi.i s.a sugestionat direct sa nu incerc ceva pt ca sotul acesteia este un sef la Garda de Finante...
Nici in ziua de azi nu am vreo dovada ca am lucrat acolo..decat un card pe care nu am luat salariul si o scrisoare de la o banca unde se virau cei 2%
Deci concluzionez ca din pacate mi.am cam pierdut cu desavarsire increderea in aplicarea legii...
Cu respect...
1. Legea nr.76/2002 nu are nicio legatura cu ceea ce a solicitat userul ... adeverinta de vechime si deciza de incetare nu fac obiectul legii respective .. textul invocat se refera la adeverinta de somaj si nu la alte documente.
2. Seszarea ITM-ului se va face dupa trecerea celor 15 zile ... la sesizare se va atasa copia solicitarii scrise depuse la angajator.
@ B_Hope
Faptul ca dvs nu ati depus o sesizare al ITM, asta nu inseamna ca nu se aplica legea ... intr-adevar, nu de multe ori sesizarile depuse primesc raspunsuri care sa-i multumeasca pe petitionari.
Va multumesc pt toate detaliile, am avut o discutie cu fostul angajator, mi s-a spus ca o va suna pe contabila, si ca va urgenta recuperarea actelor, voi mai astepta pana la sfarsitul acestei saptamani, daca nu reusesc sa le recuperez pana atunci voi apela cu siguranta la acea solicitare cat si la ITM ulterior, va tin la curent in orice caz.
Da am semnat CIM..dupa o perioada destul de indelungata de la angajare..
Credeti ca totusi ar trebui sa incerc sa fac sesizarea intai la firma mama..care se ocupa de dealer-at?
Nu sunt singura persoana care a intampinat aceste probleme la aceasta firma...si multi au figurat ca angajati o perioada indelungata dupa incetarea activitatii in firma..(asta o stiu de cand lucram acolo)
Cu toate ca nu am tinut legatura cu ceilalti este posibil ca acestia sa fi facut sesizari la ITM.
Firma apartine de Ilfov..pot sa fac sesizarea pe Bucuresti?
Da intradevar asa cum am mentionat mai sus stiu deviza "multe se rezolva intre oameni"dar speranta ramane ultima!
Saptamana viitoare incep activitatea la alta firma..si nu mare mi.ar fi mirarea sa ma trezesc ca figurez angajata in alta parte
Va multumesc din suflet pt toate informatiile!