avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inscriere pe factura pt. PFA CNP in loc de CUI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inscriere pe factura pt. PFA CNP in loc de CUI

Care sunt consecintele pentru o societate comerciala care a emis facturi de livrare marfa pentru un PFA si a inscris la cumparator CNP-ul in loc de CUI PFA?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:06, 4 Decembrie 2012
PFA-ul e platitor de TVA? Dar Dvs., ca societate comerciala?

Cand ati emis factura? Corectati daca puteti toate exemplarele facturii respective. Langa CNP, inscrieti si CUI.
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
SC-ul este platitor de TVA. PFA-ul nu stiu exact. Facturile au fost emise din 2010 pana in prezent. As vrea sa va intreb daca emiterea de facturi catre PFA cu inscrierea CNP in loc de CUI nu poate fi interpretata ca o livrare catre o persoana fizica, fiind necesara astfel utilizarea casei de marcat si emiterea bonului fiscal. Mentionez ca facturile au fost incasate cu chitanta.
In primul rand trebuie sa verificati daca PFA-ul este platitor de TVA. Pentru ca daca acesta este, Dvs. nu ati declarat in declaratia informativa 394 sumele respective.

Este corect cum ati procedat prin incasarea cu chitanta. Ramane in discutie problema facturilor emise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)
Acte fiscale breman breman 1. Ca PFA cand vand ceva unei persoane fizice este nevoie sa-i eliberez factura sau e suficienta o chitanta? 2. Facturile cum se opereaza in ... (vezi toată discuția)
Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)