avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mat aux
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mat aux

va rog sa imi spuneti cum inregistrez vanzarea de materie auxiliara ?ca sa fiu mai clara ,avem productie tamplarie lemn si folosim ca materie auxiliara lac ,bait .Unii clienti mai vor sa le dam lac si bait separat pt unele retusuri ,cred.Administratorul factureaza aceasta materie auxiliara dar cu adaos .Din gestiune scoatem pe baza de aviz la pret furnizor dar factura cum o inregistrez pt ca nu este marfa nu am cont de marfuri ci doar materie prima si auxiliara .Nu sunt valori mari dar ce fel de venituri inregistrez sau trebuie sa creez 371 ca sa pot folosi 707 ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:02, 11 Decembrie 2012
Va sugerez 704 plecand de la ideea ca prestati un serviciu pe baza unei comenzi de la clienti. Pentru materialele auxilizre folosite faceti bon de consum.
Trebuie sa faceti transfer in marfuri. Dvs. vindeti baitul, lacul sau orice altceva ce reprezinta materie prima sau auxiliara ca marfa. Inregistrati in 371 si vanzarea in cont 707.
eu credeam ca poate pot sa fac inregistrarile fara sa mai creez 371 ,e vorba de 3 facturi pe luna care nu depasesc 1500 lei .ca sa creez 371 ar trebui ca pe langa productie sa autorizez activitate si pentru vanzare en-groos .Acei clienti si-ar putea lua bait si lac de la un magazin dar vor acelasi produs folosit de noi pt lacuire si ne cer sa le vindem din mat. auxiliara .
Produsul finit il vindem din fabrica si il inregistrez prin 701.
Dvs. ati intrebat, noi v-am raspuns. In acest caz ramane la latitudinea Dvs. cum hotarati sa inregistrati in contabilitate.

Din punctul meu de vedere este corect ceea ce v-am sfatuit mai sus.
multumesc pt raspuns doamna gabrielle ,stiu ca e corect cum ati spus dumneavoastra dar voiam ceva mai simplu .

Alte discuții în legătură

Monografie productie book2 book2 Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Lamuriri monografie restaurant STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Am urmatoarea situatie: un restaurant vinde mancare s-au facut urm inregistrari: 345 = 711 4193 371 = 345 4193 607 = 371 4193 Am gasit aceste ... (vezi toată discuția)