avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sporuri cumulate
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sporuri cumulate

Buna ziua !
Am o mare nelamurire si nu reusesc sa gasesc un raspuns. La un loc de munca la care legea prevede acordarea de un spor la salariu precum si acordarea unei cantitati de lapte pe zi pot fi acestea acordate simultan ?? Un angajat de la laboratorul de analize patologice are un spor de 75% si acesta mai solicita si acordarea a 0,5 l lapte / zi. Este legal acordarea ambelor facilitati (sporuri) simultan sau daca ia un spor pentru conditii periculoase nu poate primi totodata si lapte ??
In masura posibilitatilor as dori un raspuns urgent si sustinut de un act normativ in vigoare deoarece urmeaza sa dau si eu un raspuns oficial.
Va multumesc mult de tot si anticipat !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:45, 5 Decembrie 2012
Sporul de 75 % din salariu il primeste angajatul laboratorului de patologie datorita riscurilor posibile ale meseriei asupra sanatatii sale. Sporul la salariu se acorda conform codului muncii.
Se poate acorda lapte, ca alimentatie de protectie prevazuta in Legea ssm nr. 319/ 2006 si se acorda pentru lucrul cu substante toxice, utilizate in laborator pentru efectuarea unor analize.
Alimentatia de protectie (sortimente, cantitate, activitati desfasurate, nominalizare persoanal) se stabileste prin anexa la contractul colectiv de munca, incheiat la nivel de unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii de acordare sporuri toxicitate cat woman cat woman De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in ... (vezi toată discuția)
Clauze ssm în ccm dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Vă rog să mă ajutați în clarificări privind clauzele SSM din Contractul colectiv de Muncă. Există careva specificații legale prin care ... (vezi toată discuția)
Sc aerostar sa - spor pericol/toxic Andrei7709 Andrei7709 Lucrez de 5 ani la SC Aerostar SA Bacau, si nu se da nici un spor de toxicitate. Cum aflu daca ar trebui sa se dea? lucrez cu substante toxice, cancerigene, ... (vezi toată discuția)