Buna ziua,am o intrebare:m am casatorit de cateva luni,actualul meu sot ,a mai fost casatorit si a divortat acum doi ani,cu fosta sotie a avut o locuinta cumparata cu credit ipotecar,ea titular ,el coplatitor,au renuntat la locuinta in sensul ca nici ea nici el nu au mai platit nicio rata,au tot fost sunati de la banca care cel mai probabil pana la urma i i vor executa silit si vor scoate locuinta la licitatie(in respectiva locuinta nu mai locuieste nimeni).Problema este ca sigur cei de la banca nu vor recupera intreaga suma,intrebarea mea este...daca actualul meu sot lucreaza la negru,exista posibiliatea ca cei de la banca sa i execute bunurile cumparate impreuna dupa casatorie?de ex..masina(cumparata dupa casatorie pe numele meu)..bunuri casnice...(nici fosta sotie nu detine niciun bun personal si nu lucreaza,deci banca n o poate executa).
cam.. da.
Art. 369. -
(1) După cel puțin un an de la încheierea căsătoriei, soții pot, ori de câte ori doresc, să înlocuiască regimul matrimonial existent cu un alt regim matrimonial ori să îl modifice, cu respectarea condițiilor prevăzute de lege pentru încheierea convențiilor matrimoniale
(3) Creditorii prejudiciați prin schimbarea sau lichidarea regimului matrimonial pot formula acțiunea revocatorie în termen de un an de la data la care au fost îndeplinite formalitățile de publicitate sau, după caz, de când au luat cunoștință mai înainte de aceste împrejurări pe altă cale
(4) Creditorii prevăzuți la alin. (3) pot invoca oricând, pe cale de excepție, inopozabilitatea modificării sau lichidării regimului matrimonial făcute în frauda intereselor lor
Prima casa
luminita45
Buna ziua!!! Doresc sa imi achizitionez o locuinta prin programul prima casa, mama mea fiind coplatitor dar nu si coproprietar.Eu nu sunt casatorita ... (vezi toată discuția)