avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu victime si parasire loc accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu victime si parasire loc accident

Buna ziua. Socrul meu a avut un accident, mai precis l-a lovit o masina pe marginea drumului. Soferul a parasit locul accidentului dar a fost gasit. Din cate se pare a avut si viteza, accidentul s-a intamplat in localitate si limita de viteza a fost depasita. Socrul este in spital, a necesitat operatie la picior, perioada de recuperare indelungata. As dori sa stiu care este pedeapsa in acest caz, in cat timp se solutioneaza dosarul, daca este necesar sa angajam un avocat, se pot cere daune materiale si in ce baza, suporta soferul costurile operatiilor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 18:51, 6 Decembrie 2012
cercetarea penala va viza "vatamare corporala din culpa" - din codul penal si "parasirea locului accidentului" din OUG 195/2002
pentru daunele materiale - strangeti TOATE chitantele ce atesta platile facute ca urmare a acesui accident. Daune morale se vor acorda, dar depinde de avocatul ales, pentru a le obtine cat mai substantiale.
daca zilele de ingrijiri medicale sunt sub 60 , se poate inceta cercetarea penala pentru vatamare corporala (daca va retrageti plangerea...sau va "impacati") daca ingrijirile medicale depasesc 60 zile, incadrarea juridica nu va mai permite discutii financiare cu accidentatorul, si veti obtine doar "cioara de pe gard" pe care v-o acorda instanta :innocent:
socrul dumneavoastra ar trebui sa faca plangere penala pentru vatamare corporala din culpa si sa se constituie parte civila in procesul penal precizand daunele morale si materiale. daca vrea sa isi angajeze un avocat ramane decizia dumnealui insa asistenta juridica de specialitate il va ajuta foarte mult in demersurile sale si in obtinerea daunelor. de asemenea pot fi solicitate si cheltuielile de judecata (onorariul avocatului)
1. Zilele de ingrijire medicala se refera efectiv la cele cu spitalizare ?
2. Daca sunt mai mult de 60 zile nu se mai pot impaca? Cand a venit politia la socrul meu, el a spus ca se constituie parte civila in proces. Trebuia donat sange, am solicitat pe cel cu accidentul, dar nu a mai venit.
A adunat toate chitantele dar mai sunt si costuri pt care nu se da chitanta sau bon (atentia pt. medici, anestezisti,asistente, etc.)
1.zile de ingrijire medicala...adica pana se pune pe picioare si redevine activ.
2.daca sunt mai mult de 60 de zile, procesul penal se incepe si se continua din oficiu, indiferent de intelegerea/impacarea partilor. eventualele atentii/compensari materiale devin numai circumstante atentuante, fara a stinge procesul penal
Pentru acele costuri, notorii (de care are cunostinta intreaga omenire din romania) dar care nu pot fi dovedite (asta ar fi culmea - chitanta pentru "atentii" :O) se mai rotunjeste dauna materiala acordata ori se regasesc in daunele morale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni nicola_2 nicola_2 fiica mea a fost lovita pe trecer si are 50-55 zile ingrijiri medicale. Ce pedeapsa va primi autorul ? (vezi toată discuția)
Accident circulatie soldat cu victima impacare la notar Fratzika Fratzika Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de ... (vezi toată discuția)
Fata lovita pe trecerea de pietoni LAURENTZYU LAURENTZYU persoana despre care postez este viitoarea mea sotie. totul s-a intamplat luni dimineata. era pe trecerea de pietoni. masina de pe prima banda a oprit, insa ... (vezi toată discuția)