avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Export intr-un stat Non UE, regimul TVA-ului
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Export intr-un stat Non UE, regimul TVA-ului

Buna ziua,

Firma noastra a realizat un import de marfa dintr-un stat NON UE pentru care am platit deja TVA-ul. Urmeaza in zilele urmatoare sa exportam aceasta marfa intr-un alt stat NON UE.

Ne putem recupera TVA-ul platit? Daca da, in D300 la ce linie se trece suma ce o cerem a fi rambursata?
Cel mai recent răspuns: robertdrilea , utilizator 17:29, 18 Decembrie 2012
Tva-ul achitat in vama se inreg in corespondenta cu ct 4426, avind drept de deducere al acestuia. Se inreg in decontul de tva la rindul 22.

Tva-ul achitat in vama nu se restituie in nici un caz (nici in cazul in care marfa este ulterior exportata), va exercitati numai dreptul de deducere al acestuia asa cum faceti si cu tva-ul aferent celorlalte achizitii.

Daca pe total perioada fiscala (luna, trimestru) va rezulta tva de rambursat (rind 33 al decl 300) mai mare de 5000 lei bifati casuta "Da" la intrebarea "Solicitati rambursarea soldului sumei negative a TVA", caz in care vi se ramburseaza tva-ul prin procedurile existente.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
t.simona, utilizator
Am inteles. O singura intrebare am la dvs. Ce nota contabila se va face in acest caz (ex. factura fara tva este 100 usd), ma intereseaza in special 4426.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contabila import scorus69 scorus69 buna seara va rog mult sa ma ajutati cu o monografie la urm.situatie am import FOB non UE pe pe DVI am -total factura import -12924.88 usd usd=3.2251 -val ... (vezi toată discuția)
Deducere sau recuperare tva albulescu albulescu Buna ziua,o SC comerciala poate sa deduca ori sa recupereze TVA-ul pe care la platit prin cumpararea unui program de calculator care il va fi folosi intr-un ... (vezi toată discuția)
Factura care contine 4426 din vama OOANA1977 OOANA1977 Buna seara as vrea sa va intreb cum se inreg o facture care contine tva platit in vama si taxe vamale la taxe vamale am optiune de tva 24%, iar la tva 4426 ... (vezi toată discuția)