Buna ziua,
m-as bucura daca mi-ar raspunde cineva, pana acum m-am confruntat cu cateva nelamuriri si am intrebat pe forum insa nu am primit nici un raspuns, sper ca de data asta sa am mai mult noroc.
Am citi pe forum multe despre demisia fara preaviz insa nu am gasit cum procedez eu ca reprezentant al unui agajator pe parte de resurse umane daca un angajat si-a dat demisia iar administratorul nu i-a acceptat sa fie fara preaviz insa angajatul nu mai vine la lucru si nici nu mai raspunde la telefon?
Multumesc.
In aceasta situtie aveti urmatoarele posibilitati :
- il pontati absent nemotivat pe perioada preavizului , iar la sfarsitul termenului i se va inceta c.i.m. in baza art.81 C.mun. ... perioada lipsa o veti trece in adeverinta de vechime
- demarati procedura de cercetare disciplinara in vederea aplicarii unei sanctiuni disciplinare, inclusiv desfacerea c.i.m. .. in acest sens, c.i.m. putand inceta disciplinar si nu prin demisie. .
Daca angajatorul nu si-a respectat o obligatie fata de salariat prevazuta in CIM, angajatul este indreptatit sa demisioneze fara preaviz. In acest caz angajatorul are obligatia de a lua act de demisia salariatului si de a intocmi formele de incetrare a activitatii.