avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptia executarii
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptia executarii

In cat timp de la pronuntarea unei decizii definitive si irevocabile se poate proceda la punerea ei in executare?
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 13:20, 8 Decembrie 2012
Ca sa se poata proceda la punerea in executare a unei hotarari este initial necesar investirea cu formula a hotararii,ulterior incuviintarea executarii silite,care necesita un timp faptic conditioonat de bagajul de activitate al instantei si de alti factori independenti de vointa partilor
???? M-ai făcut praf! Atunci sa reformulez: In cat timp... se poate cere încuviințarea executării silite?
~ Conținut șters la cerere ~
avand in vedere si titlul cred ca utilizatrul doreste sa cunoasca daca mai este in termenul de a cere incuvintarea executarii silite... functe de obiectul cererii termenul de prescriptie este relativ.. de exemplu pe obligatia de a face si de a da se prescrie in termen de 3 ani
ati inteles corect, este vb de obligatie financiara, deci am inteles ca 3 ani de la data deciziei, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintarea executarii silite dorinv dorinv Executorul trebuie sa ceara in prezent incuvintarea executarii silite la instanta, parca era abrogata o astfel de prevedere?.. Termenul de introducere a ... (vezi toată discuția)
Merg cu hotărârea la executor? mcraciun mcraciun CU HOTARAREA DEFINITIVA se merge la executorul silit sau nu?:\" Admite cererea. Obligă Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor să emită în ... (vezi toată discuția)
Sentinte contradictorii c_dobrescu c_dobrescu Pe acelasi contract de credit, se cere incuvintarea executarii silite la doua judecatorii diferite, sector 2 si jud. sector trei, la o zi diferenta una de ... (vezi toată discuția)