in 2005 mi se recalculeaza pensia si se ia i calcul doar 30 de ani in grupa a 3 a Vreau sa precizez ca pana in momentul recalculari am avut punctajul mediu anual de 1,16423 in urma recalculari mi se comunica ca am un punctaj de 0,77857
deci eu am avut un punctaj mediu anual de 1,16423 respectiv o pensie de 345 de lei si in urma recalculari se acorda un punctaj de 0,77857 si o pensie de 231 de lei si mi se comunica urmatoarele citez '' intrucat pensia aferenta puncatajului mediu anual recalculat in suma de 231 de lei este mai mica decat pensia aflata in plata in suma de 345 lei acesta din urma se mentine pana cand pensia rezultata prin inmultirea punctajului mediu anual recalculat cu valoarea unui punct de pensie va depasi valoarea pensiei in plata"" eu acuma vin si indraznesc sa va intreb daca mi se recalcula pensia dupa vechimea real respedti 29 de ani in grupa a 2 a si 4 in grupa a 3 a valoare punctului mediu anual trebuia sa fie mai mare
ei au luat in calcul doar 30 de ani
si cand am intrebat doamna de acolo de la casa de pensii mia zis ca nu gaseste dosarul si am doar 30 de ani de grupa a 3 a
oare punctajul mediu anual nu trebuai sa fie mai mare 0,77857 ?
va multumesc anticipat
cartea mea de munca se afla in dosarul de pensioanare
deci la casa de pensii din 2001
Si mie mi se pare cam mic punctajul mediu anual.Dar,nu am probe.
Anii de grupa,sunt evidentiati in vreo decizie ?
Daca sunt evidentiati,ar fi o proba.
Legea 263/2010
Art. 153
Tribunalele solutioneaza in prima instanta litigiile privind:
a) modul de calcul si de depunere a contributiei de asigurari sociale;
b) modul de stabilire a dobanzilor si penalitatilor de intarziere;
c) inregistrarea, evidenta si certificarea contributiei de asigurari sociale;
d) hotararile Comisiei Centrale de Contestatii si ale comisiilor de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii privind deciziile de pensie;
e) deciziile comisiilor medicale de contestatii si ale comisiilor centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii date in solutionarea contestatiilor privind deciziile medicale asupra capacitatii de munca;
f) refuzul nejustificat de rezolvare a unei cereri privind drepturile de asigurari sociale;
g) modul de stabilire si de plata a pensiilor si a altor drepturi de asigurari sociale;
h) plangerile impotriva proceselor-verbale de contraventie incheiate in baza prezentei legi;
i) contestatiile impotriva masurilor de executare silita, dispuse in baza prezentei legi;
j) alte drepturi si obligatii de asigurari sociale nascute in temeiul prezentei legi.
Art. 154
(1) Cererile indreptate impotriva CNPP, a caselor teritoriale de pensii sau impotriva caselor de pensii sectoriale se adreseaza instantei in a carei raza teritoriala isi are domiciliul ori sediul reclamantul.
(2) Celelalte cereri se adreseaza instantei in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau sediul paratul.
Art. 155
(1) Impotriva hotararilor tribunalelor se poate face recurs la curtea de apel competenta.
(2) Hotararile curtilor de apel, precum si hotararile tribunalelor, neatacate cu recurs in termen, sunt definitive si irevocabile.
Daca nu pot,sau nu vor sa rezolve,trebuie sa apelati la instanta,potrivit preverilor de mai sus.
Este o problema juridica,care pe mine ma depaseste.Eu,lucrez cu probe.
Va multumesc !
viomitrea
Buna ziua ,
Am iesit la pensie limita de virsta in anul 2006 si nu mi s-a marit pensia cu 50 % pt grupa 1 , acum mi se mai mareste cu ceva procent pentru ... (vezi toată discuția)
Pentru pensie
cornel10
am 61 ani , sant an pensie de boala gradu 2 din 2000 . am 19 ani si 8 luni lucrat an grupa 2 de munca. 11 ani grupa 3 de munca . pe decizie scrie . cotizat ... (vezi toată discuția)