Marea greseala a sistemului de vot cred ca o constituie ca dam ne votul numai la inceput! Cred ca ar trebui sa dam si un vot de final. Nu se poate sa votezi cu incredere pe cineva, iar acela, dupa ce ti-a inselat increderea,sa-ti propuna pur si simplu sa te multumesti sa alegi pe altul! Indiferent daca cel care ne-a inselat asteptarile isi da demisia...si vorba omului simplu "sa o luam de la capat"....
Se pare ca votul acordat in avans nu functioneaza!!!
Dintre mai multe rele care ne coplesesc, suntem fortuiti sau nu, a alege una singura, care nu este nici singura, nici sigura. Este un fel de ruleta ruseasca. Poate este teoria haosului, adica ordinea unei noi dezordini.
Legislativul ar trebui sa indrepte aceste minime erori sau omisiuni materiale care se constituie in prezent in vicii sistemice. Dar, sa nu uitam, ca economicul determina politicul (teza centenara inca in vigoare).
Intotdeauna speram in viitor, insa trecutul nu se uita.
Stiu ca nu m-ati intrebat cu cine votez. Prin raspunsul meu am dorit sa punctez clar optiunea mea. Optiune care da sau nu o viziune asupra acelui vot in avans. Votez pentru DREAPTA acum si in viitor pentru ca asta sunt.
Un filozof francez spunea ca daca pana la 30 de ani nu votezi cu stanga inseamna ca n-ai inima dar daca dupa 30 de ani nu votezi cu dreapta inseamna ca n-ai creier.
Sincer sa va spun am trecut cu mult de bariera celor 30 de ani.
@eraz
Nu o lua mot-a mot...sau, ma rog, hai nu lua expresia in sensul juridic...
@George1962, e de apreciat gandirea dumneavoastra! Doar ca la noi, cei de dreapta sunt de multe ori ambivalenti...
Era atat de natural si de previzibil sa se intample U.S.Europene...Vor urma si mai multe uniuni.
Eu raman la parerea mea. Asistam la moartea capitalismului in forma lui actuala! Suntem in zbatere...Nu stiu ce ar putea sa se petreaca ca sa se schimbe ceva. Sigur se vor schimba lucruri, dar nu in consens cu vointa noastra (daca nu gandim).
Are cineva vreo idee, informatie mai buna?!
Alternanta asta a partidelor vad ca nu duce la nimic... Ori ma insel eu?!
Anul viitor vom vota "de dreapta"...in urmatorul an vom vota "de stanga"....si tot asa....
E o ruleta....
nu stiu de ce nu se revine la organizarea interbelica a romaniei... si cea mai raspandita azi in europa... regatB-)
... parca ne-a casunat, ni s-a pus pata, avem un fix pe forma asta, republica... introdusa si mentinuta pana in zilele noastre de comunisti in romania...
ne e din ce in ce mai rau... si ne tot apare un alt "presedinte"... mai ciudat si mai prost ca ala de dinantea lui, incredibil, parca e un facut...
si culmea, pac!... mai punem un "presedinte":)) ... tot dam bice la un cal mort, frectionam picioru' de lemn...
... unde vrem sa ajungem, nu stiu... murim cu solutia pe tava (avem un REGE, in viata)... de necrezut.