avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare drepturi salariale

va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: sunt angajata a unei primarii din zona rurala din anul 2006 noiembrie ,iar in prezent avand studii superioare(terminate in anul 2009) si vechime de 6 ani sunt incadrata pe postul de Consilier Asistent Gradatia 1 ,iar in mana iau un salariu de 571 lei,lucru cu care nu sunt multumita.In urma unor discutii cu Secretariatul si Contabilitatea ,acestia sunt de acord sa ma reincadreze cu salariul potrivit grilei din care fac parte,dar nu sunt de acord sa -mi dea retroactiv drepturile ,decat pt 12 luni.Va rog sa-mi spuneti care este procedeul si mai ales daca ar trebui sa merg in instanta !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 10 Decembrie 2012
sa inteleg ca sunteti functionar public
RUSINE X-(
secretarul, sau responsabilul cu resursele umane, trebuia sa faca demersurile sa va acorde gradatia 2 inca de cand ati implinit 5,1 ani vechime
gradatia v-o poate acorda retroactiv - vi se mai pune 5% la salariu
acum, trebuia sa fiti consilier,clasa I, - nivel studii superioare, grad profesional asistent, gradaţia 2, clasa de salarizare 32, coeficient de ierarhizare 2,15 în cadrul aparatului propriu de specialitate al primarului comunei
la 01.06.2012 salariul de bază în cuantum de 889
începând cu 01.12.2012, se mai adauga 7,4%.
dacă nu se conformeaza, cu ce v-am spus mai sus, mergeti in instanta
succes
ps sa ma anuntati si pe mine.....
Nastase_Cristian_Mihail a scris:

sa inteleg ca sunteti functionar public
RUSINE X-(
.....
ps sa ma anuntati si pe mine.....

:offtopic: Interventie moderator

Este interzis , in Forum , un comportament nepotrivit sau ofensator,. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat. O astfel de atitudine poate atrage stergerea mesajului, avertizarea utilizatorului sau chiar banarea temporara / permanenta.

In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde. prin urmare, nu cred ca este relevant faptul ca trebuie sa va anunte pe dvs ...

=====

p.s.
In admnistratia publica se gasesc functionari publici si personal contractual...din mesajul initial nu reiese ca este functionar public ..
========

@ taut_maria
Drepturile se pot obtine cu cel mult 3 ani de zile in urma .. prin urmare, veti putea obtine asa ceva numai daca reincadrarea se va face din decembrie 2009 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Salariu consilier profesional asistent, vechime peste 5 ani... Mihaela_12 Mihaela_12 Bna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu informatii privind salariul unui functionar public - consilier, clasa I, grad profesional asistent (directia Relatii ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionari publici meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa? (vezi toată discuția)