avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament dobandit inainte de casatorie...ce drepturi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament dobandit inainte de casatorie...ce drepturi am?

Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa. Peste putin timp urmeaza sa ne casatorim. Din ce am citit am vazut ca bunurile dobandite inainte de casatorie sunt strict ale celui care le-a cumparat si in cazul unui partaj nu se impart. Ideea este ca si eu particip la cheltuielile legate de credit , numai ca nu apar pe contractul de vanzare cumparare. Ce act putem face ca sa beneficiez si eu de aceleasi drepturi ca si el si eventual sa nu poata vinde fara acordul meu.
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 23:04, 12 Decembrie 2012
Exista in momentul de fata impus de noul cod civil conventia matrimoniala. Ea se incheie la notar si dv. puteti sa va alegeti regimul matrimonial care sa va cuprinda si pe dvs.
Regimul matrimonial cuprinde de fapt regulile care guvernează relaţiile dintre soţi cu privire la bunurile lor, indiferent de data sau modul de dobândire al acestor bunuri.

Până la intrarea în vigoare a prezentului Cod civil, era permis de lege doar regimul comunităţii legale, însă în prezent soţii pot alege un alt regim juridic prin încheierea unei convenţii matrimoniale.

Potrivit Codului civil, există trei tipuri de regimuri matrimoniale, enunţate de art. 312:

- regimul comunităţii legale;

- regimul separaţiei de bunuri;

- regimul comunităţii convenţionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala in noul cod civil 2011 Alin Popescu Alin Popescu S-a tot discutat in mass-media pe tema asta pana acum. Proiectul noului Cod Civil ofera posibilitatea sotilor de a alege intre regimul comunitatii legale, cel ... (vezi toată discuția)