avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rolul Agricol = Rolul Fiscal ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rolul Agricol = Rolul Fiscal ?

Buna ziua,
Imi spune si mie cineva,daca rolul agricol este acelasi lucru cu Rolul Fiscal ?
Care este diferenta dintre aceste denumiri ?
Daca persoana X,are rol agricol pe o suprafata de teren extravilan,aceasta suprafata mai intra la masa succesorala a autorului persoanei x,in caz ca exista si alti mostenitori ?
Dar daca are rol pe o suprafata de teren intravilan,aceasta suprafata mai intra la masa succesorala a autorului sau ?
Dar,daca are rol fiscal ?
Mentionez ca ambele suprafete de teren au apartinut autorului persoanei X,dar exista si alti mostenitori.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 16:42, 12 Decembrie 2012
Rolul agricol asa cum il denumiti dvs.reprezinta pozitia la care este inscris terenul in registrul agricol.Registrul agricol il gasiti in raza primariei unde este amplasat terenul.Rolul fiscal este atribuit in cazul in care terenul este declarat la organele fiscale locale in raza carora se afla situat terenul, pentru impozitare, pe numele proprietarului.Toate terenurile care figureaza in registrul agricol trebuie declarate pentru impozitare.Toate bunurile imobile ale decedatului intra in masa succesorala indiferent ca sunt declarate sau nu la autoritatile locale pentru impozitare, daca detineti acte de proprietate ale acestora.
Va multumesc.Am inteles.O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)
Registre agricole care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate cata32 cata32 Pentru a verifica Registrele agricole care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate eliberate intre anii 1991-1998, în ce perioada trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)