lucian huzum a scris:
Nu legea nr. 85 reglementeaza formalitatile de incetare a contractului de munca ci Codul muncii, in cazul dumneavoastra art. 75 si 76. Cititi de asemenea art. 65 si urmatoarele din Codul muncii.
Nu va suparati ca tot insist,dar sunt deja disperat. Am citit Codul Muncii de mai multe ori in aceste 4 luni, insa din acele articole reiese doar ca angajatorul trebuia sa-mi dea decizia de concediere in scris. El mi-a dat doar preaviz. Dupa preaviz, nu am mai primit decat cartea de munca si fisa fiscala. Nu si decizia de concediere. Eu vreau sa aflu exact unde, in legislatie, se reglementeaza faptul ca lichidatorul juridic are OBLIGATIA (si raspunderea) sa-mi dea actele astea in numele angajatorului. Pt ca cei care s-au ocupat de insolventa ( un cabinet asociat de practicieni in insolventa din Pitesti ) au zis ca nu ei se mai ocupa, desi sunt convins ca nu au citit cu atentie ce am cerut eu si au dat un raspuns in virtutea inertiei. E mai usor sa pasezi la altii fara sa dai atentie la ce ti se cere. Vreau sa le scriu din nou si sa le atrag atentia ca este obligatia lor si nu a firmei de arhivistica la care m-au trimis. Dar in acest mesaj vreau sa pun si articolul/legea care-i obliga sa faca asta. De 4 luni ma bat cu morile de vant. Tot sunt trimis de la unul la altul si nimeni nu-si asuma raspunderea. As vrea sa-i si reclam, dar unde, la cine,in baza a ce ?
Angajatorul, daca nu a fost lichidat si radiat din evidentele legale, trebuie sa existe si implicit sa va comunice documentul in temeiul caruia a incetat raportul de munca cu dumneavoastra.
Eu cred ca a fost lichidat. Nu-s sigur, dar pe un portal juridic, am vazut ca ultima infatisare pe care au avut-o, a fost pe 19.10.2012 si in dreptul acestei date scrie "incheiat".
Deci, sa luam cazul ca nu mai exista si a fost lichidat: cui ma adresez ? Cine trebuie sa-mi dea astea ?
Intr-o alta ordine de idei, pe langa aceasta decizie de concediere, mai nevoie de adeverinta de vechime de la ITM(care inlocuieste cartea de munca) si adeverinta de somaj ( cu contributiile la CAS, lunar, in ce cont, cu ce op etc.). Pe acestea 2, le pot lua eu singur direct de la ITM si ANAF (sau Casa de Pensii?) ? Daca ma duc la ei, mi le elibereaza ? Ca sa nu mai depind de x si y ?