avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... vizita medicala la angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

vizita medicala la angajare

Avand in vedere obligativitatea vizitei medicale la angajare, cum pot convinge anagajatorul ca el este obligat sa plateasca aceasta vizita medicala. El sustine ca sa si-o plateasca angajatul, dar conf, leg.355 el are obligatia unui contract cu medicul de medicina muncii, care trebuie sa efectueze si vizita medicala la angajare, nu numai cea periodica. Cum se paote convinge sa procedeze legal???
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:55, 13 Decembrie 2012
Mai mult ca sigur ca angajaotorul cunoaste ca el este cel care trbuie sa plateasca fisa medicala, dar profita de faptul ca oamenii sunt disperati sa-si gaseasca un loc de munca si sunt dispusi sa faca orice pentru a-l obtine. La fel se va comporta si ulterior asa ca aveti grija unde si la ce va angajati.
Exista o singura solutie, sa sesizati in scris ITM si directia judeteana de sanatate publica, care vor demara un control in firma respectiva, iar angajatorul se va alege cu o amenda contraventionala.nEste solutia corecta, dar in ziua de azi respectul angajatorului fata de angajtii sai lasa mult de dorit si nu cred ca veti avea de castigat dvs. ca si viitor angajat. nPuteti incerca sa negociati ca initial dvs. sa suportati cheltuielile cu examenul medical la angajare si ulterior firma sa va deconteze aceste cheltuieli. Conform legii aceste cheltuieli care cad in sarcina angajatorului sunt deductibile fiscal, la calcularea impozitului.
Daca aceste negocieri esueaza, ar fi bine sa cautati sa va angajati in alta parte, deoarece nu este vorba de o firma serioasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa aptitudini medicina muncii - cheltuieli suportate de catre angajator pentru examenul medical la angajare si pentru examenul medical periodic. claudela claudela Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa plateasca fisa de aptitudini de la medicul de medicina muncii, fisa care se face la angajare, cat si ... (vezi toată discuția)
Analize medicale periodice M.Dacian M.Dacian Am o situatie mai deosebita legata de Medicina Muncii adica mai exact: Dupa efectuarea cu succes a vizitei medicale periodice la medicul de Medicina a muncii ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii - control la angajare dddianaddd dddianaddd Buna ziua !! O sa ma angajez in cateva zile la o firma si aceasta m-a trimis la medicina muncii sa efectuez controlul la angajare. Mi-a spus ca o sa ma ... (vezi toată discuția)