avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate comerciala - aprobare bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate comerciala - aprobare bilant

In ce forma de adunare trebuie constituita societatea pentru aprobarea bilantului?? Adunare generala ordinara sau adunare generala extraordinara? Cu ce majoritate trebuie el aprobat, sau cu cate parti sociale??? :-/

Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters60781 , utilizator 14:07, 12 Februarie 2009
Art. 111. - (1) Adunarea generala ordinara se intruneste cel putin o data pe an, in cel mult 5 luni de la incheierea exercitiului financiar.
(2) In afara de dezbaterea altor probleme inscrise la ordinea de zi, adunarea generala este obligata:
a) sa discute, sa aprobe sau sa modifice situatiile financiare anuale, pe baza rapoartelor prezentate de consiliul de administratie, respectiv de directorat si de consiliul de supraveghere, de cenzori sau, dupa caz, de auditorul financiar, si sa fixeze dividendul;
b) sa aleaga si sa revoce membrii consiliului de administratie, respectiv ai consiliului de supraveghere, si cenzorii;
In situatia in care asociatul unic este o firma din Canada, este in regula sa trimimta procesul verbal de aprobare a bilantului prin posta, sa il traduc(autorizat) si sa il legalizez aici ?
Este obligatoriu acest proces verbal de aprobare pentru orice SRL, nu ?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate pe actiuni ... audit - cenzori Vasilateanu Vasilateanu La o societate pe actiuni doresc sa modific actul constitutiv in sensul numirii unei comisii de cenzori in locul unei societati care efectueaza auditul ? ce ... (vezi toată discuția)
Remuneratie administratori sa - trebuie sa existe o aga anuala? adela05 adela05 Legea ne oblige ca, in fiecare an sa se stabileasca prin aga remuneratia cuvenita membrilor Consiliului de Administratie al unui SA sau aceasta remuneratie ... (vezi toată discuția)
Cheltuiela nedeductibila si dividend? Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Va rog mult sa-mi dati un sfat.Administratorul achizitioneaza in decembrie 2008 un produs pe care il foloseste in interesul lui. Eu stiu ca aceste cheltuieli ... (vezi toată discuția)