avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Turturi imensi, zapada si gheata necuratata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Turturi imensi, zapada si gheata necuratata

Buna dimineata,

Stiu ca exista niste dispozitii ale primariilor prin care asociatiile sunt amendate daca nu dau turturii jos de pe acoperis si nu curata zapada si gheata.
Eu locuiesc intr-un complex nou si niciodata nu s-a agitat nimeni sa faca ceva desi turturii au 3 metri lungime si vreo 6 latime, uneori pot pune in pericol vieti omenesti.
De asemenea, ca sa dea cu sare sau sa curete zapada si gheata, sau sa delege pe cineva sa faca asta, administratorului ii trebuie nspe mii de rugaminti, anul trecut a motivat ca nu e in localitate si ne-a lasat asa.
Va rog sa-mi spuneti ce lege prevede aceste obligatii ale asociatiilor si unde se poate reclama sa primeasca amenda ca nu fac ce ar trebui sa faca si ne pun vietile si proprietatile in pericol. Si apropo, am avut intr-un an un administrator care a spus ca el ii da joc cu coada maturii. Daca exista solutii de creiere normale de om, va rog, spuneti-mi si mie. Cum se dau jos turturii din jgheaburi de la inaltime bloc cu 20 etaje?
Nu raspund decit la subiectul deschis. Va multumesc pentru intelegere.
O zi buna, multumesc pentru cine ma ajuta.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:56, 19 Ianuarie 2017
Ce bine se potriveste povestea cu drobul de sare !! Ne uitam la turturi si ne plangem daca pica,cine sa-i dea jos,le facem poze...si totusi trec pe la geamul dvs
Doamna Zen, mata crezi ca de misto-uri imi arde mie acum cind apa e la mine pe pereti?
Daca nu stii ce spun, la ce te bagi? Topicul a fost deschis cu subiectul - ce lege este cea care reglementeaza situatia mea, nu ce crezi mata ca ar trebui sa fac eu. Stie cineva legea? Asta era intrebarea, chiar nu am dispozitie sa raspund la toate panseurile facute la misto.
Costin:topicul deschis de tine nu are nici o legatura cu apa care e la tine in pereti...asa ca fii mai atent ce ceri. Intrebarea ta este:

Exista vreo lege care sa oblige pe cineva sa vina sa dea turturii de la fereastra mea jos?

Eu nu stiu de o asemenea lege. Insa, tu poti sa dai turturii jos pana sa ajunga monstri. Iar daca i-ai lasat sau nu ai putut sa ii impiedici sa ajunga uriasi, cred ca poti suna la 112 si sa spui situatia. Din simplul motiv ca daca pica un turture de 3x6 metri de la etajul 20, distruge nu un om ci o gramada de oameni, masini, etc. Cu alte cuvinte e un pericol real. Mai poti sa suni si la primarie, si la pompieri si peste tot. Si de fiecare data sa ceri o dovada ( numar de inregistrare ceva) cum ca ai facut cererea si mai mult, tot ce ai putut. Dupa care stai si te uiti la turturi si faci pariuri cu prietenii pe pagubele posibile e care le poate produce...
Am facut toate astea anul trecut, interventiile se platesc, asociatiile trebuie sa faca cerere. Si am scris pentru ca in nici un an nu s-a facut nimic. Doar n-oi plati eu pentru tot blocul...Primaria vine in ce baza?
Freeelis, ati procedat corect. Cu stima si respect.

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Turturi la balconul de la etajul 4 naemarilena naemarilena Sunt administratorul unei farmacii care functioneaza la parterul unui bloc de 4 etaje in sectorul 1 al capitalei. La balconul situat la etajul 4 (si ultimul) ... (vezi toată discuția)
Turturii ucigasi Sever Simion Sever Simion Primaria sustine ca eu trebuie sa dau jos turturii ucigasi de pe bloc pentru ca locuiesc la ultimul etaj. Spuneti-mi va rog, raspunderea in caz ca acesti ... (vezi toată discuția)