avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare pe un post de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare pe un post de conducere

nu inteleg sau nu stiu!
poate ca un funtionar public din clasa 1,care indeplineste conditiile de promovare pe un post de conducere sa participe dar sa fie ca un examen.Intelege-ti?Nu a avut posibilitatea de a participa si altii!Mai mult s-a pus contitia ca masterul sa fie de un anumit fel!Mie nu mi se pare anormal treaba cu masterul si as vrea sa-mi spuneti daca stiti baza legala.Va rog!
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 00:40, 9 Februarie 2009
sofia1975 a scris:

nu inteleg sau nu stiu!
poate ca un funtionar public din clasa 1,care indeplineste conditiile de promovare pe un post de conducere sa participe dar sa fie ca un examen.Intelege-ti?Nu a avut posibilitatea de a participa si altii!Mai mult s-a pus contitia ca masterul sa fie de un anumit fel!Mie nu mi se pare anormal treaba cu masterul si as vrea sa-mi spuneti daca stiti baza legala.Va rog!

Sa inteleg faptul ca au fost mai multe persoane indreptatite sa ocupe acel post de conducere, mai mult decat atat, indeplineau si conditiile de promovare, insa a fost favorizat un singur functionar?

Probabil dumneavoastra aveati deja studii post-universitare in momentul angajarii, iar functionarul promovat a absolvit studiile post universitare dupa angajarea in institutie, si astfel i-a fost creat acestuia un post compatibil cu nivelul studiilor absolvite. Este exact ca si situatia in care te angajezi pe un post studii medii, desi ai absolvit studii superioare inainte de angajare, in acest caz se poate face avansarea pe o functie de categoria I- studii superioare numai daca absolvi o alta facultate, sau daca te intelegi cu conducerea si aceasta creaza un post special pentru tine, cu echivalentul studiilor tale, pentru care dai examen ca oricare alt candidat. Numai persoana care ocupa un post de categosria II sau III si a absolvit studii superioare poate fi avansata la clasa I, studii superioare, dupa ce sustine un concurs in cadrul institutiei. In acest caz numai persoana care a absolvit studiile superioare este indreptatita sa sustina examenul, deci modificarea postului este facuta special pentru acesata persoana.
In situatia mentionata de dumneavoastra trebuie specificat faptul ca studiile post universitare ar trebui sa fie facute in domeniu si atat. Nu conteaza universitatea la care au fost facute acestea si nici cate semestere a fost facute.( ca si in cazul studiilor superioare care nu conteaza ca sunt de 3 ori 4 ani, conteaza numai sa fie terminate cu diploma de licenta)

Si mai stiti ca exista un numar limitat de functionari publici de conducere, legat numarul total de functionari publici din cadrul institutiei.
multumesc de informatii dar situatia sta in felul urmator: In institutia in care lucrez aveau posibil. trei persoane sa ocupe acest post de sef servicu mai bine zis.legea prevede expres ca trebui sa ai studii masterale in domeniile specificate de legea nr.188 a funct publici.Mai mult toate cele trei persoane a facut masterul dupa ce s-a angajat in aceasta institutie.Apoi atata timp cat s-a pus o conditie ca nasterul sa fie de un anumit fel ,adica de o anumita specializare inseamna ca" frica era cat bostanaria".S-a pus conditia asta ca sa nu indeplineasca cerintele celelalte 2 pers.Intrebarea este,daca legea iti da posibil sa ai master in administa publ sau alt master care sa aiba legatura cu functia respectiva(nu stiu acum exact expresi din lege)si poti accesa la o functie de conducere,nu crede-ti ca o fost o ilegalitate sa ingradesti dreptul celorlalte 2 persoane?Si mai mult sa aflii de acest lucru chiar in ziua examenului propriu-zis.S-a verificat in aceea zi la avizierul unde trewbuia sa fie afisat si nu era nimic afisat...ca trebuie sa aiba loc un asemenea examen,promovare...Oricum asta nu se poate demonstra ca ei or sa faca imediat un proces-verbal de afisare si asta e....hartia a rupt-o cineva.. Cam asa stau lucrurile!..
Cand v-am intrebat de CNP ati ras, e clar ca postul era cu destinatie. Sesizati ANFP-ul.
da..e clar ca era cu destinatie...asta am inteles din prima clipa cand am aflat.am de gand sa sesizez ANFP-ul dar ma gandesc ca poate au vreo baza . legala.,desi eu am incercat sa studiez(chichite avocatesti) sau mai bine zis interpretari de lege....Nu stiu ce sa zic.Am apelat aici poate e cineva care e pe domeniu si poate sa ma indrume. Ce ziceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa functionar public cristina12ung cristina12ung sint referent superior ( asistenta medicala) la Directia de Sanatate Publica in cadrul Serviciului Programe de Sanatate si absolventa de studii superioare cu ... (vezi toată discuția)
Promovare GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN SUNT FUNCTIONAR PUBLIC SI SUNT INCADRATA PE POST CU STUDII MEDII. ANUL TRECUT AM TERMINAT MASTERUL IN DREPT, SI DESI INSTITUTIA SI COMPARTIMENTUL LA CARE ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa mihailivan mihailivan sunt functionar public incadrat in 2007 pe studii medii referent (nu au fost scoase la concurs posturi ptr studii superioare la acel concurs). am absolvit ... (vezi toată discuția)