sofia1975 a scris:
nu inteleg sau nu stiu!
poate ca un funtionar public din clasa 1,care indeplineste conditiile de promovare pe un post de conducere sa participe dar sa fie ca un examen.Intelege-ti?Nu a avut posibilitatea de a participa si altii!Mai mult s-a pus contitia ca masterul sa fie de un anumit fel!Mie nu mi se pare anormal treaba cu masterul si as vrea sa-mi spuneti daca stiti baza legala.Va rog!
Sa inteleg faptul ca au fost mai multe persoane indreptatite sa ocupe acel post de conducere, mai mult decat atat, indeplineau si conditiile de promovare, insa a fost favorizat un singur functionar?
Probabil dumneavoastra aveati deja studii post-universitare in momentul angajarii, iar functionarul promovat a absolvit studiile post universitare dupa angajarea in institutie, si astfel i-a fost creat acestuia un post compatibil cu nivelul studiilor absolvite. Este exact ca si situatia in care te angajezi pe un post studii medii, desi ai absolvit studii superioare inainte de angajare, in acest caz se poate face avansarea pe o functie de categoria I- studii superioare numai daca absolvi o alta facultate, sau daca te intelegi cu conducerea si aceasta creaza un post special pentru tine, cu echivalentul studiilor tale, pentru care dai examen ca oricare alt candidat. Numai persoana care ocupa un post de categosria II sau III si a absolvit studii superioare poate fi avansata la clasa I, studii superioare, dupa ce sustine un concurs in cadrul institutiei. In acest caz numai persoana care a absolvit studiile superioare este indreptatita sa sustina examenul, deci modificarea postului este facuta special pentru acesata persoana.
In situatia mentionata de dumneavoastra trebuie specificat faptul ca studiile post universitare ar trebui sa fie facute in domeniu si atat. Nu conteaza universitatea la care au fost facute acestea si nici cate semestere a fost facute.( ca si in cazul studiilor superioare care nu conteaza ca sunt de 3 ori 4 ani, conteaza numai sa fie terminate cu diploma de licenta)
Si mai stiti ca exista un numar limitat de functionari publici de conducere, legat numarul total de functionari publici din cadrul institutiei.