avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie sportiva sau club sportiv
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie sportiva sau club sportiv

Care este diferenta intre asociatie sportiva si club sportiv ?
Care este procedura de inregistrare la federatia de specialitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 17 Martie 2013
Clubul sportiv, infiintat pe baza og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata, e o structura cu personalitate juridica, i se aplica contabilitatea in partida dubla si poate aduna sponsorizari iar o asociatie sportiva care poate fi direct pe legea 69 din 2000 nu are personalitate juridica, i se aplica contabilitatea in partida simpla.
Pentru afilierea la o federatie, dati cautare pe net si gasiti pagina federatiei dorite si cu detaliile necesare.
Asociatiile sportive in sensul legii 69 / 2000 fiind structuri fara personalitate juridica, carora li se aplica regulile societatilor bazate pe Codul Civil, nu se pot afilia la federatii sportive nationale, ci doar la asociatiile judetene pe ramura de sport...
1. Asociatiile sportive sunt structuri sportive fara personalitate juridica. Asociatiile sportive fara personalitate juridica se pot constitui ca societati civile particulare, potrivit legislatiei in vigoare. Constituirea unei asociatii sportive fara personalitate juridica da dreptul acesteia la obtinerea unui certificat de identitate sportiva, precum si la afilierea la asociatia judeteana, pe ramura de sport corespunzatoare, in vederea participarii la competitiile sportive oficiale locale.

2. Cluburile sportive sunt structuri sportive cu personalitate juridica, constituite in conditiile legii si au un regim propriu de administrare si de gestionare a bugetului si a patrimoniului, aprobat de adunarile generale ale acestora, in conditiile legii.

3. Afilierea, este actul prin care clubul sportiv recunoaşte autoritatea Federaţiei respective, recunoaşte Statutul şi Regulamentele Federaţiei, iar aceasta este obligată să oficializeze existenţa secţiei respective, ţinerea în evidenţă şi înscrierea ei ca membru cu drepturi depline în cadrul Federaţiei, fapt care îi dă dreptul să participe la toate competiţiile organizate de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare federatie 2ntz 2ntz Buna ziua, Intreabarea mea este urmatoarea. Cum infiintez o federatie? Practicam un sport destul de nou pt Romania si dorim sa infiintam o federatie. ... (vezi toată discuția)
Ong-urile cu profil sportiv pot obtine cis hd76avr hd76avr Buna ziua!Anul acesta am infiintat o asociatie sportiva in a carei denumire apar cuvintele \\"Asociatia Sportiva................\\" (nu-i scriu numele complet ... (vezi toată discuția)
O.n.g, asociatie sportiva sau club sportiv? sabynp sabynp Care este diferenta intre o asociatie normala, dar care are ca domeniu de activitate sportul, o asociatie sportiva(care nu poate atrage sponsori si care se ... (vezi toată discuția)