avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O.N.G, Asociatie sportiva sau club sportiv?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O.N.G, Asociatie sportiva sau club sportiv?

Care este diferenta intre o asociatie normala, dar care are ca domeniu de activitate sportul, o asociatie sportiva(care nu poate atrage sponsori si care se poate afilia unei asociatii judetene) si un club sportiv?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 14:05, 21 Martie 2014
Asociaţiile sportive sunt structuri sportive fără personalitate juridică. Constituirea unei asociaţii sportive fără personalitate juridică dă dreptul acesteia la obţinerea unui certificat de identitate sportivă, precum şi la afilierea la asociaţia judeţeană, pe ramura de sport corespunzătoare, în vederea participării la competiţiile sportive oficiale locale.
Procedura de infiintare e mai simpla, evidenta contabila mai simpla.
În condiţiile Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii Clubul Sportiv este o asociaţie, persoană juridică de drept privat făra scop patrimonial.
Deci cu un club sportiv sau cu o asociatie pot lua parte la competitii nationale/internationale?
Pentru participare la competitii sportive oficiale de nivel national sau international e nevoie ca structura sportiva sa fie club sportiv in sensul Legii 69 / 2000, in concret o asociatie constitutia pe OG 26 / 2000 care a obtinut avizul si autorizatia de functionare ca structura sprotiva de la MTS ci certificatul de identitate sportiva.
Pentru organizat si participat la competitii neoficiale, nu e nevoie de recuoastere de catre MTS ca structura sportiva, insa sunt anumite controverse si neclaritati in acest domeniu.
Asociatia sportiva in sensul Legii 69 / 2000 este o structura fara pesonalitate juridica, cu consecintele de rigoare in planul dreptului civil si in planul finantarilor, iar dpdv sportiv nu se poate afilia la federatiile sportive nationale si deci sportivii ei nu pot participa in competitii oficiale nationale si internationale...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong-urile cu profil sportiv pot obtine cis hd76avr hd76avr Buna ziua!Anul acesta am infiintat o asociatie sportiva in a carei denumire apar cuvintele \\"Asociatia Sportiva................\\" (nu-i scriu numele complet ... (vezi toată discuția)
Asociatie sportiva sau club sportiv MANOIL MANOIL Care este diferenta intre asociatie sportiva si club sportiv ? Care este procedura de inregistrare la federatia de specialitate? (vezi toată discuția)
Asociație sau club sportiv Violinamaria Violinamaria Buna ziua vreau sa înființeze o asociație sau un club sportiv, din cate am înțeles eu clubul sportiv.Intrebarea mea este Ce sa înființeze că sa pot ... (vezi toată discuția)