avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate ce religie va avea copilul
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

ce religie va avea copilul

buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu botezat,ortodox,ce religie va avea copilul ? parintii ei sunt penticostali,noi ne-am cam certat ca eu nu vreau sa imi fac botezul(adica sa ma pocaiesc) in religia printilor ei,ea zicea sa ne botezam amandoi,ne-am despartit,eu nu am nici un drept cu privire la botezul copilului ? poate sa il boteze in religia ei,adica in a parintilor ei ca ea inca nu si-a facut botezul,,daca eu nu vreau ?...ea crede in religia penticostala chiar dak nu si-a facut acel botez,mai mentionez si faptul ca nu suntem legitimi,nu suntem trecuti in acte...etc...va multumesc astept raspuns
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
lucian3087, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 15:19, 17 Decembrie 2012
Art. 3 din legea 489/2006. – (1) Părinţii sau tutorii au dreptul exclusiv de a opta pentru educaţia religioasă a copiilor minori, conform propriilor convingeri.
Textul integral al legii il aveti la adresa [ link extern ]
nu stiu daca am inteles,daca de exemplu ea vrea impreuna cu parintii ei sa boteze copilul in alta religie,adica cea penticostala,eu nu am nici un cuvant ? pentru ca eu nu vreau acest lucru,vreau copilu in religia mea...ortodoxa,
"Toată credinţa lui ţi se pare greşită. Ei, nu mai spune! ªi a ta care e? Dacă o ai, pune-ţi pielea la bătaie pentru ea, nu pretinde doar altora să renunţe la credința lor." [Marin Preda - Morometii]

citat din avocatnet

Eu cred ca este important sa fie botezat. Indiferent in care religie.
Daca vrea, ulterior, va putea sa aleaga.
Pacea este mai importanta decat dreptatea.....(nu mai stiu cine a spus-o)

:luck:
Art. 491 noul cod civil.
Religia copilului
(1) Părinţii îndrumă copilul, potrivit propriilor convingeri, în alegerea unei religii, în condiţiile legii, ţinând seama de opinia, vârsta şi de gradul de maturitate ale acestuia, fără a-l putea obliga să adere la o anumită religie sau la un anumit cult religios.
(2) Copilul care a împlinit vârsta de 14 ani are dreptul să îşi aleagă liber confesiunea religioasă.

Pensticostalii nu-si boteaza copiii decat cand sunt mari cat sa inteleaga semnificatia botezului. Deci cativa ani veti sta linistit din punctul asta de vedere.

Pt orice neintelegere cu mama , va adresati instantei.
pe mine ma intereseaza botezul pe cale legala,pentru ca nu pot accepta botezul in alta religie,deoarece eu am fost botezat ortodox si asa vreau sa fie si copilul,daca prietena mea vrea sa il boteze in religia alor ei si sa se boteze si ea,eu nu accept acest lucru,adika referitor la copil nu la ea,deci legea ce spune ? eu vreau in religia mea botezul si ea in a parintilor ei,deci daca nu vom ajunge la un comun acord ce e de facut daca eu vreau copilul in religia mea ?

Alte discuții în legătură

Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)
Copil botezat fara consimtamantul parintilor SPQRXXVII SPQRXXVII Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata . Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme de religie la copil , parinti divortati ioanador2006 ioanador2006 Buna ziua , sunt divortata din 2006, am o fetita de 10 ani care mi-a fost incredintata spre crestere si educare . Atat eu cat si fostul meu sot suntem de ... (vezi toată discuția)