avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt separat de concubina mea. Copilul este la ea, e ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt separat de concubina mea. Copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze?

buna seara,
as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si fara sa ma instiinteze macar? mentionez ca am o hotarare judecatoreasca care acorda custiodia comuna , hotarerea nefiind insa definitiva inca.... doresc sa aflu cum pot proceda legal. multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
in mod normal la custodie comuna lucrurile importante se decid impreuna, insa pana va judecati ea face botezul si va aduce argumente normale si nu se va intampla nimic.
2.deciziile/sentintele judecatoresti sunt executorii la minori, deci daca sentinta nu e definitiva nu are importanta, este executorie, deci daca aveti program de vizita este executoriu.
acum pentru botez nu va puteti opune, insa normal era sa va anunte...
din pacate nu puteti face nimic decat sa incercati sa vb cu fosta concubina...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Sobolan de tomberoane, utilizator
Faceti notificare scrisă ca sa va anunțe.
Este bine prin avocat.

Nu sunteti de acord cu botezul?
La botez nu va puteti opune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
pai si daca tot este cu titlul executiriu o sentinta pana si de fond ... nu trebuia sa ma instiinteze cu privire la botez? nu sunt contra botezului crtestin , insa .... ma gandesc ca o pot ataca si din alt principiu, respectiv ca ... discrimineaza alte religii. eu nu doream sa-mi botez copilul ci sa-l las pe el sa-si aleaga religia cand va creste.
eu zic .. ca tata, legal fiind peste tot in deciziile luate de instanta... dc nu am putut fi instiintat inainte macar.... Am doar o alta intrebare: BIserica ... la un botez ... cere acte? dc atunci nu trebuie sa imi ceara si mie opinia.... si ce pot face in acest caz...
Eu consider toate aceste treburi drept discriminare religioasa... avand in vedere ca suntem in UE acum ... nush... dar e ciudat sa impui unui copil o religie doar ca asa doresti tu... ca parinte sau ca preot...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
nu exista pedeapsa ca nu v a sunat sa va anunte.moral aveti dreptate legal....
Teoretic, va puteti adresa instantei sa hotarasca, practic si daca va veti adresa.. oricum se va decide sa fie botezat ca si voi ca parinti sunteti ortodocsi, iar asta cu hotaratul pica, pt ca si copilul cand va creste, va putea sa isi schimbe religia.

Alte discuții în legătură

Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a schimbat religia copilului nostru fără consimțământul meu. Îi pot face reclamație? corina25caval corina25caval Ii pot face reclamatie fostului sot ca i-a schimbat religia copilului nostru fara consimtamantul meu avand in vedere ca avem custodie comuna? (vezi toată discuția)