avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizie de suspendare din activitate pt crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizie de suspendare din activitate pt crestere copil pt un angajat venit prin detasare pe perioada determinata

Buna ziua,

Sunt venita prin detasare cu contract pe perioada determinata pana la data de 02.04.2013. In prezent sunt in concediu postnatal, concediu ce imi expira pe 23.12.2012. Pt a depune actele de indemnizatie crestere copil am nevoie si de decizia de suspendare din activitate, decizie pe care mi au trimis-o astazi. Problema este ca decizia de suspendare din activitate de la actualul loc de munca este facuta pana pe data de 02.04.2013, data la care in mod normal imi expira contractul de detasare. In momentul in care mie imi expira detasarea , mi se incheie si contractul de munca de la firma care mi-a facut detasarea. Practic incepand cu data de 02.04.2013 raman fara loc de munca. Initial am crezut ca suspendarea din activitate presupune si suspendarea detasarii, drept urmare am optat pt concediu crestere copil pana la varsta de 1 an, crezand ca am unde sa ma mai intorc la munca pt inca 3 luni.
Ce se va intampla in cazul acesta cu plata indemnizatiei pt crestere copil daca eu am optat pt un an de zile si nu pt doi ani? Dar cu plata stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului in conditiile in care eu nu o sa mai am un loc de munca la care sa ma intorc desi in momentul in care am depus actele aveam un loc de munca?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ACManuela , utilizator 14:39, 18 Decembrie 2012
1. Veti primi indemnizatie pentru CCC pana ce acesta va implini 1 an, indiferent daca in acesta perioada va inceteaza sau nu CIM.

2. Pentru a primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani trebuie sa reluati activitatea (si sa aveti salariu) inainte de a implini copilul 1 an.

3. Incercati sa gasiti un loc de munca si sa incheiati un CIM inainte de a implini copilul 1 an.
Multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Rody 85 Rody 85 Buna ziua, In situatia in care voi naste in decembrie iar contractul meu este pe o perioada determinata pana in 01.03.2015 pot opta pentru o perioada de 1 an ... (vezi toată discuția)