avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA vreau sa trec neplatitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

vreau sa trec neplatitor de tva

buna seara,
pana in 30.11.2012 nu am depasit ( si nici in decembrie nu am sanse ) plafonul de 220 000 lei cifra de afaceri luata in calcul pentru plafonul de tva.
in 2011 si anterior am fost platitor de tva.
de la 1 ianuarie 2013 vreau sa ies de la tva... ce anume trebuie sa fac si care e termenul limita de declarare a iesirii si de cand ies efectiv?
va multumesc pentru raspunsurile pe care le astep.
Cel mai recent răspuns: MIV , utilizator 10:24, 4 Ianuarie 2013
E un magazin de cartier care functioneza din 1991 , si are inca marfa din anii 90 ... Puteti sa- mi sugerati o solutie mai normala? Adika nu mai gasim nirurile din acei ani..nu am cerut sfatul ca la carte... Stiam metodologia din lege si carti dar am crezut ca aici gasesc si experienta si practica pe care nu o gasesc in carti
Solutii neortodoxe nu pot sa-ti dau, daca tot risti sa incalci legea, nu mai faci nici o ajustare si bonjur ! Fals intelectual, de la 2 la 7 ani ! Nu stiu ce marfa poate avea un butic de 22 de ani. In inventar se pot regasii marfuri vechi, marfuri mai noi cu 19% tva sau marfuri din lunile trecute, cu 24% tva sau marfuri achizitionate cu borderou sau de la neplatitori de tva...vezi ca gasesti, poate gasesti asa ceva sa te ajute. Si inventarul e facut de gestionar sau de administrator, tu nu ai o raspundere in privinta asta. Parerea mea !:-/
Marfa este compusa din oale, cratiti, capace wc, strecuratori, etc. adika marfa care nu se degradeaza, nu are termen de valabiltate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare stoc de marfa la o firma care a devenit platitoare tva mariax2014 mariax2014 Buna ziua, Ajustarea stocului de marfa la o firma care a devenit platitoare TVA se inregistraza prin : 4426=371 ; 371=4428 ; 378=4428 ; TVA inregistrat ... (vezi toată discuția)
Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva cactusul cactusul Am de facut o ajustare de TVA, trecere la neplatitor de TVA. Magazin cu vanzare marfa cu amanuntul, fara alte stocuri. Cum se calculeaza? Valoarea soldului la ... (vezi toată discuția)